Ska inte "långsiktigt" påverkas av coronapandemin.

Efter många (många!) års väntan fick vi i vår till sist Final Fantasy VII Remake. Det är den goda nyheten, men den dåliga är att nu börjar väntan på nästa del. Square Enix har antytt att vi kan få fler men mindre delar och att man vill ha ut nästa "ASAP". Räkna ändå med att det kommer dröja.

Naoki Hamaguchi och Yoshinori Kitase nämner för The Guardian att projektet är i "sin linda".

Det är alltså oklart när del två av Final Fantasy VII-remaken (Final Fantasy VII-2 Remake? Final Fantasy VII Remake: Part 2?) släpps, men på Square Enix råder nu samma jobba hemifrån-läge som i övriga delar av världen. Kitase tror dock att detta inte påverkar produktionen "långsiktigt".

The team are still making the next game via remote working. Our performance will temporarily drop below 100 % efficiency because of this, but I do not think there should be a big impact in the long term.

Skicka en rättelse
Sånt suger. Hände själv med mitt FFXV-exemplar som var knäckt på ena sidan. Aja. 08/07 Trevligt, blir i så fall att samla på allihopa. Tråkigt bara att man fick ett trasigt ex av Deluxe Edition från Webhallen, där kanter var stötta och plastbitarna som håller andra skivan i fodralet var trasigt.... Gick inte på garanti heller, kunde varit... 08/07 Jo, förvisso. Är lite spänd hur de hanterar hela open-world biten. Att gå på världskartor är lite utdaterat trots allt. Nu när jag tänker på det så kommer väl Gold Saucer (samt chocobos) ta en jädrans massa tid också... men hursom, min poäng var väl sna... 07/07 Det är ju i del två som FF7 börjar, del ett var ju en prolog. 07/07 De kommer garanterat i fysiskt. Alla delar kommer vara någorlunda fristående. Det är inte längre någon fråga om "resten av spelet" då vi inte vet vart det kommer leda vägen i slutändan. Det är trots allt ingen remake utan en uppföljare med tidsresande. 07/07 Aa, menar bara att Square Enix inte börjar om från ruta ett. Befintliga spelmekanismer kommer säkert att byggas ut på något sätt :) 07/07 Jag tänker mig att det är ganska stor skillnad ändå. Efter där FFVII Remake slutar så öppnas världen upp och man får se hela världskartan (i originalet) så där lär det vara mycket jobb att göra en mer open-world design. Sen kanske de också vill ta det... 07/07 Men dem kan väl bygga ut visa spelmekanismer. Om allting är samma, samma hela tiden. Så är det tråkigt. Hoppas dem stoppar in lite nya element gällande gameplay. 07/07 Finns det någon info på om resten av spelet kommer ut fysiskt eller är det bara digital download? 07/07 Är inne på samma spår. Grovjobbet med fightingsystem o.d. är ju gjort, så det borde snabba på det hela. Covid-19 gör iofs "prognosställning" knepig, men 2022 låter inte helt omöjligt om kommande delar är av mindre storlek. 07/07