Teststream skapar spekulationer.

Microsofts försök att göra streamingtjänsten Mixer populär genom att rekrytera kända Twitch-namn som Tyler "Ninja" Blevins funkade inte, och den 22 juli läggs Mixer ner. Det lämnar oss med frågan vart Ninja tar vägen härnäst? Nu kan svaret ha avslöjats – Youtube?

I går kördes en teststream på Ninjas Youtube-kanal. Den togs snabbt ner, och skulle uppenbarligen inte ha visats publikt. Men den skärmdumpades och finns nu att beskåda lite här och där, skriver PCGamesn.

Det är förstås inget bevis på att Blevins skrivit kontrakt med Yotube, men misstanken är väckt. Och den förstärks av en tweet av hans fru och manager Jessica: hon säger "Ni har alla varit tålmodiga... Den här veckan blir kul." Det har tolkats som ett nära förestående avslöjande.

För ett knappt år sedan rekryterade Microsoft Ninja, Shroud och andra framstående Twitch-streamers för att få fart på sin tjänst Mixer. Enligt obekräftade uppgifter fick Ninja i trakterna av 200-300 miljoner kronor för besväret. Men varken han eller de andra han kom i närheten av samma mängd tittare som på Twitch, och Microsoft kastar snart alltså in handduken.

Vid nedläggningsbeskedet hänvisade Microsoft till Facebook Gaming, vilket skulle kunna vara nästa hem för Ninja. Men både Youtube och Twitch känns som mer troliga alternativ.

Skicka en rättelse
Skiter i Ninja, vad händer med Doc? 10/07 Chatten är väl sak samma, brukar oftast inte ha den visad på twitch ändå. Men det jag gillar med Twitch är det är en en sajt där allt finns som jag är intresserad av, jag är bekväm av mig och har inte tid att hoppa runt på olika sajter. Det är av samma... 09/07 Jag är också nyfiken. Emojis, copy-paste-memes och trams* tenderar ju att vara regeln i alla streamchattar. Får jag spekulera fritt kanske det finns fler val på Twitch? Typ subscribers only, followers only, osv? *Trams ur mitt ålderdomliga perspektiv... 09/07 Äsch, folk hittar underhållning i att titta på Kardashians, Wahlgrens och streamers. Så det fyller ju tydligen något sorts behov hos folk och därför tillför dessa människors arbete något till samhället och mänskligheten. En kan bara hoppas att dessa kän... 09/07 Nyfiken, varför tycker ni chatten på Twitch är bättre? Ofta är det ju bara ett rullband av emojis i större streams? 09/07 Vad tillför du mänskligheten? Har kollat på twitch i flera år. Funkar klockrent. Vad exakt är det som är så värdelöst? OnT: Jag kollar på twitch och youtube främst men även facebook. Inga större skillnader mellan YT och TW men FB är lite mer clunky i... 08/07 Provat att kolla på twitch, kommer aldrig prova igen, det är det sämsta jag varit med om. Discord funkar bättre att kolla på, faktiskt. 08/07 @Tomas Helenius: Exakt, det är ingen nyhet till att börja med 08/07 Man kan spola tillbaka genom att kolla genom vodden, om streamern spelar in en vod. 08/07 Om jag inte minns fel så uttalade Ninja sig om problemen med Twitch från hans sida, att det tydligen var något av ett helvete att kommunicera och få saker gjort med dom. Känns logiskt att han väljer en annan platform än Twitch i så fall. Han är redan... 08/07