Microsofts försök att göra streamingtjänsten Mixer populär genom att rekrytera kända Twitch-namn som Tyler "Ninja" Blevins funkade inte, och den 22 juli läggs Mixer ner. Det lämnar oss med frågan vart Ninja tar vägen härnäst? Nu kan svaret ha avslöjats – Youtube?

I går kördes en teststream på Ninjas Youtube-kanal. Den togs snabbt ner, och skulle uppenbarligen inte ha visats publikt. Men den skärmdumpades och finns nu att beskåda lite här och där, skriver PCGamesn.

Det är förstås inget bevis på att Blevins skrivit kontrakt med Yotube, men misstanken är väckt. Och den förstärks av en tweet av hans fru och manager Jessica: hon säger "Ni har alla varit tålmodiga... Den här veckan blir kul." Det har tolkats som ett nära förestående avslöjande.

För ett knappt år sedan rekryterade Microsoft Ninja, Shroud och andra framstående Twitch-streamers för att få fart på sin tjänst Mixer. Enligt obekräftade uppgifter fick Ninja i trakterna av 200-300 miljoner kronor för besväret. Men varken han eller de andra han kom i närheten av samma mängd tittare som på Twitch, och Microsoft kastar snart alltså in handduken.

Vid nedläggningsbeskedet hänvisade Microsoft till Facebook Gaming, vilket skulle kunna vara nästa hem för Ninja. Men både Youtube och Twitch känns som mer troliga alternativ.