Cory Barlog: Hellre det än mikrotransaktioner.

Vi har tidigare skrivit om att spelpriserna kan komma att gå upp för Playstation 5 och Xbox Series X. Detta då spelpriserna legat i stort sett stilla de senaste 15 åren. Riktpriset för fullprisspel till konsol ökade från 49 till 59 dollar när Xbox 360 och PS3 släpptes 2005-2006, och där har de legat sedan dess.

Nu ger sig God of War-skaparen Cory Barlog in i diskussionen, och passar samtidigt på att ge en känga till de som lägger in mikrotransaktioner som inte tillför något annat än att generera pengar.

Skicka en rättelse
Utvecklingskostnader, marknadsföringskostnader etc. Om dessa är lägre en väntat hos ett företag så kommer dom ju självklart inte sänka priset, priset är anpassat efter vad folk vill betala. Hade Santa Monica Studios/Sony kunnat ta 900kr för GoW så hade... 10/07 400 låter rimligt för standard, sen kan jag förstå 5-600 för versioner med det lilla extra, deluxe varianterna och vad dom nu kan kallas 10/07 bara för att det finns mikrotransaktioner rättfärdigar det inte att höja priserna på spel 09/07 Redan för dyrt med att beta testa spel och tillägg som annonserars innan spelet ens är släppt. 09/07 Känns som att det är väldigt mycket en fråga om att vi som gamers vill äta kakan och ha den kvar. Vi vill ha superavancerade spel med en massa innehåll, minst 100 timmar i speltid och som är helt buggfria, men samtidigt ska det kosta lika mycket som någ... 09/07 Tror faktiskt mycket av det du skriver är fel för vissa studios så som Santa Monica Studios där Barlog jobbar. Dom kör aldrig (så vitt jag vet) med microtransaktioner och att dom skulle höja priset från 699 till 799 för t.ex. nästa God of War känns inte... 09/07 Enda gången jag betalar 600 kr är för Nintendospel. Det är för att jag vet att deras pris mycket sällan blir lägre och för att jag vet att det i praktiken är ett garantitecken för att spelet är bra. Det är då mer en fråga om ifall jag vill spela det här... 09/07 Förstår vad du försöker säga men tycker man ska vara lite försiktig med den retoriken. Spelföretag i dom rika delarna av världen bör ha en skyldighet att behandla sina anställda väl oavsett deras lönsamhet (och många är väldigt lönsamma). Arbetarrättigh... 09/07 Finns ju inga argument för, dom gör ju redan rekordvinster. 09/07 Det är ju lite konstigt att alla spela kostar samma oavsett kvalité, förutom kanske indiespel som brukar ligga på 199 kr (19:99 dollars) 09/07