Aktieägarna uppmanas att neka chefsersättningar.

EA får hård kritik av investerargruppen CtW Investment Group, som anser att speljätten betalar sina höga chefer alldeles för mycket pengar, samtidigt som man sparkat personal av ekonomiska skäl. I ett öppet brev till EA:s aktieägare skriver CtW att företaget hamnat i en kultur där man ger orimligt höga ersättningar till sina chefer.

Kritiken gäller främst finanschefen Blake Jourgensen och teknikbossen Kenneth Moss. 2017 hade Jourgensen 6,5 miljoner dollar (cirka 60 miljoner kronor) i ordinarie ersättning, och fick på det en bonusersättning på 10 miljoner dollar (cirka 91 miljoner kronor). Två år senare fick han ytterligare en bonus på 7,5 miljoner dollar, utöver 7,5 miljoner dollar i ordinarie ersättning. Moss fick nöja sig med 5,5 miljoner dollar (ca 50 miljoner kr) i ersättning 2017, men kompenserades med bonus på 7,5 miljoner dollar och ytterligare en bonus på 5,5 miljoner dollar 2019.

CtW lyfter fram att EA under 2019 sparkade omkring 4 procent (350 personer) av arbetsstyrkan under 2019, säger att ersättningarna inte motiverades av företagets resultat och att EA:s chefer redan tjänar bättre än folk med motsvarande position i branschen i övrigt. Därför uppmanar man EA:s aktieägare att rösta nej till ett förslag om ersättning till cheferna under bolagsstämman den 6 augusti.

För ett par veckor sedan riktade CtW liknande kritik mot Activision. Man menade att det var fel att ge den mångåriga VD:n Bobby Kotick hög ersättning (omkrikng 20-25 miljoner doller per år) samtidigt som mycket personal sagts upp.

CtW Investment Group beskriver sig som en organisation som samarbetar med pensionsfonder och fackförbund. Målet är att hitta och få bort vad man kallar "oetiskt beteende hos företag och överdriven ersättning till chefer".

EA har såvitt känt inte svarat på kritiken.

Skicka en rättelse
Jag sa inte att någon skulle ”kräva”, jag sa att vd, ledning, styrelse eller chef inte MÅSTE lyfta så mycket pengar ur ett företag bara för att de kan. Resten av dina fantasifulla påståenden stämmer ju bara ifall En tillsatt vd alltid gjorde sig förtjän... 14/07 Det är lika rimligt att en VD ska krävas att förhandla ner sin lön, som det är att någon annan arbetare ska förhandla ner sin. Eller ja, rent av orimligt. Det styrelsen får göra är att ge nuvarande VD foten och anställa en ny för en mycket, mycket sämre... 12/07 Det kan man också göra, även ifall jag inte ser rimligheten i det. Med tanke på dina tidigare inlägg så tycker knappast du det heller, så varför ens ta upp det? 12/07 Som VD är det ju fullt möjligt att gå till sin/sina chefer och be om att deras avtal ska ändras och få till en lönesänkning i syfte att utjämna löneskillnaderna. Arbetare överlag tenderar ju att försöka löneförhandla uppåt varje år, men tänk så många... 12/07 Bara för att man KAN göra någonting betyder inte att man BÖR göra det. Man KAN ge de anställda bättre betalt och man KAN sänka priset på produkterna man säljer istället för att ta ut fullkomligt oskäliga löner till sig själv. 12/07 Det borde inte finnas megaföretag överhuvudtaget egentligen. Inga originella innovationer kommer från såna företag. De är en böld för hela mänskligheten. Bort! 10/07 Den som ger arbetet bestämmer såklart lönen för utfört arbete. Arbetarna måste inte ta arbetet. Kanske arbetarna ska sluta och starta eget kooperativ istället? Men lönen står ju ändå i relation till de pengar som arbetaren genererar, den s.k. lönsamhete... 10/07 Det sticker alltid i ögonen när personer tjänar fantasisummor, helt orimligt och det gäller inte bara spelbranschen utan hela världen. Fotbollspelare kan man ju inte annat än bli matt på tex. Det finns typ inget jobb som förtjänar 10000x mer lön är någo... 10/07 Jag vill inte göra en Red Dead men just nu känner jag för att hämta lite tjära o fjädrar. 10/07 Man behöver inte vara vänster för att det ska sticka i ögonen med såna här ersättningar, särskilt inte samtidigt som folk sagts upp. Ta de ca 90 miljoner kronor finanschefen fick i bonus 2017. Om vi säger att varje anställd kostar nånstans kring 700 000... 10/07