Räkna med Unreal Engine 5-spel på Playstation 5.

Sony investerar 250 miljoner dollar, drygt 2,3 miljarder kronor, i Fortnite-tillverkaren Epic Games, skriver Venturebeat. Affären innebär att Sony köper 1,4 procent av Epic, alltså en minoritetspost.

Företagen säger att den stärker de band som knöts mellan dem när Epic i våras visade en första demo av den ursnygga nya spelmotorn Unreal Engine 5, som kördes på Playstation 5-hårdvara. Tanken att ett och annat PS5-spel kommer drivas av nästa Unreal-motor känns inte främmande.

Om affären kommer påverka vilka plattformar Epic utvecklar spel till är oklar, men om man är en sån som ser glaset som halvfullt finns inget som tyder på det. Och Epic Unreal-motor driver spel till de flesta plattformar. Epic-grundaren Tim Sweeney säger i en kommentar att båda företagen planerar att göra ett "...mer öppet och tillgängligt digitalt ekosystem för alla konsumenter och innehållsskapare."

Skicka en rättelse
PC + Unreal Engine, perfekt kombo. 10/07 Horizon Forbidden West for PC confirmed. 10/07 Haha, och där gick betalningen igenom ;) 10/07 Antagligen därför Tim Sweeney ger Playstation så jävla mycket beröm om att det är bästa hårdvaran osv vilket bara är helt felaktigt. 10/07 Om det resulterar i Bloodborne och God of War på PC så är det ok för mig :) 10/07 Användandet av Unreal Engine i skapandet av The Mandalorian är ju inget annat än revolutionerande och det är inte svårt att föreställa sig den mängd pengar man tjänar på detta. 10/07 Ja, Sony har av naturliga skäl rejäl koll på dessa branscher och ser man att användandet av UE är på väg att explodera så är det såklart ett bra läge att investera. Sony kan tjäna på att ha det senaste till sina film- och TV-projekt och Epic kan tjäna... 10/07 Som det påpekades i den andra tråden, det är Sony (inte Sony Interactive Entertainment) som investerar. Det här kan röra sig om Sonys satsningar i musik, film och TV. 10/07 Måste erkänna att jag är väldigt förvånad över Death Stranding och Horizon på PC. Samtidigt är det från samma motor - decima engine. Har svårt att tänka mig att TLOU2 skulle släppas på PC, hur enkelt det än är att porta... 10/07 fler kommer garanterat komma till pc nu när det blir lättare och snabbare att göra portningen, men det kommer fortf ta tid då dom vill att folk fortf ska köpa deras konsol. Exempelvis räkna med TLOU 2 kommer till pc ca 6 månader eller samtidigt som ps5... 10/07