Hong Kong-avdelningen var lite snabba på avtryckarfingret.

Snart dags för det efterlängtade Ubisoft Forward-eventet, och läckorna står som spön i backen. Först sipprade Valhalla-gameplay ut på nätet, och nu har Playstation store, av alla ställen, lyckats lägga ut förmodad information om Far Cry 6 i förtid.

(Infon ovan på engelska.)

Spelet ska enligt läckan tydligen släppas 18 februari 2021 till PS4 och PS5 (Xbox också antar vi). PS5-versionen ska vara gratis om du äger PS4-spelet. Rykten har tidigare gjort gällade att Breaking Bad- och Better Caul Saul-ondingen Giancarlo Esposito ska ha en huvudroll, vilket ser ut att vara bekräftat i och med omslaget.

Enligt beskrivningen på Playstation store kretsar handlingen i Far Cry 6 kring fiktiva landet Yara, där en diktator (Esposito) måste bekämpas med alla medel. Spelaren är Dani Rojas, en invånare i landet som tröttnat på de enväldiga fasonerna. Kartan ska vara den största hittills, och där ska finnas djungler, stränder och huvudstaden Esperanza.

FZ täcker Ubisoft Forward med säsongens sista uppesittarkväll. Söndag den 12 juli, vi börjar sända klockan 20:30. Häng med då!

Skicka en rättelse
Läste precis en artikel där det avslöjades att vår nya huvudperson Dani Rojas stämband är fullt intakta! Tack och lov! Och detta dubbelt upp - tydligen kommer man likt Far Cry 5 själv att få välja Danis kön. Utöver det utlovas vår protagonist en mer när... 14/07 Jag sa bra bilfysik, inte realistisk. Det är en stor skillnad. Jag tror utvecklarna visste vad dom gjorde när det programmerade att bilarna skulle vara lätta och roliga att spela framför att man sladdar och har sig i varje kurva. Visst hade det varit... 11/07 Hahaha som om att GTA V skulle ha bra bilfysik?! GTA IV var ljusår mer realistiskt än femman. Det går ju inte ens att få kast på de bakhjulsdrivna bilarna i femman, går med andra ord inte att sladda. Sedan har bilarna inte ens realistisk diff (det var... 11/07 Det ska bli härligt att ta ner en bakåsträvande nationalkonservativ tyrann. 11/07 Tillbaka till djungeln alltså, gött! Nu får vi bara hoppas att de plockat bort det usla karaktärsskapandet från Far Cry 5 också. De verktyg de gav en för att visuellt skräddarsy sin karaktär var löjligt minimala (för att inte tala om fult gjorda i kontr... 11/07 Det låter bra om så är fallet. De fick ju en hel del kritik på den punkten så trevligt om de tog åt sig och skruvade ner en aning. Undrar om man är bortskämd av Rockstars förmåga att programmera bilfysik för GTA-spelen är ju alltid guldstandarden när... 11/07 Jag håller nu på att spela om FC5. Känslan är att de patchat ned just mängden möten med rovdjur och fiender när man är ute och rör sig i skogen jämfört med hur det var när det släpptes. Det som istället verkligen slår mig är hur genomusel känslan är i... 11/07 Jag tror vi ska sluta låtsas som att vi tror att detta är "läckor" eller "misstag". Det är ganska uppenbart att detta är marknadsföring i sitt esse. 10/07 Hade varit lite roligare om de gjort något med dinosaurier eller som utspelat sig under dinosauriernas tidsålder. 10/07 Det var faktiskt röva i FC5. Snacka om dålig fingertoppskänsla där av utvecklarna. De kanske hade 11-åriga pojkar med omedicinerade koncentrationssvårigheter som målgrupp när de skruvade upp NPC encounters till 11 av 10. 10/07