Långsiktigt vill de upp till 90 procent.

Den japanska speljätten Capcom har på senare år haft idel miljonsuccér med bland andra Resident Evil 2, Devil May Cry 5 och Monster Hunter World, och den digitala omsättningen är betydligt större. Hur mycket? "Ungefär" 80 procent, bekräftar Capcom under en frågestund.

De nöjer sig inte där, utan vill långsiktigt låta det digitala få ännu större tårtbit.

Our current digital download sales ratio is approximately 80%. While it ultimately depends on how our customers behave going forward, for the time being we are promoting our digital strategy with an objective of 90%, since there are some customers who prefer to own discs.

Capcom siktar på att "maximera fördelarna" med digitala, och med detta menar de att man vill kunna erbjuda sina produkter under längre tid, och globalt. Nästa storspel från Capcom blir rimligen Resident Evil Village som ska släppas under nästa år. Det är till 60 procent färdigställt.

Skicka en rättelse
Är inte fysiska spel digitala? Märkligt. Mig veterligen så kör ju CD/DVD/BD/SD/USB-minnen alla med digitala 1:or och 0:or. Borde heta "nätbaserade", eller liknande, istället för digitala. 28/07 Du tänker för kortsiktigt. Något enstaka decennium framåt eller bara några år. Detta är information som måste bevaras för framtiden. Det går inte ens alla gånger att skrapa fram källkoden till spel som utvecklades för bara 10-20 år sedan. Nu skall vi... 11/07 Beroende på vart man köper såklart men jag har ingen prenumeration, jag köper filen. Bara att synka undan den med dropbox, lägg på extern minne etc. :-) Angående censur och sådant så finns det ju sidor där allting ligger kvar oavsett... 11/07 Köper helst fysiskt, men till pc har vi ändå GoG. Där spelar det ingen roll om de försvinnner över en natt. Du har fortfarande kvar dina spel om du har laddat ned dom. 11/07 Läsa på en platta är äckligt och oreligiöst. ;) Sedan kommer vi återigen till det här med äganderätt, indragna rättigheter för publicister, avslutade tjänster etc. Väldigt smidigt för stater också om dom vill censurera något. En bok som är tryckt måste... 11/07 Där ser man. Oavsett så är det ändå långa transporter. Kollar jag i några böcker jag har liggandes här är många tryckta i låglöneländer. Poängen är att det inte finns någon mening, speciellt böcker är högst lämpade för digital distribution. Små filer... 11/07 Pappersmassa görs av massaved som främst kommer från gallringar. Vilket i sin tur är nödvändigt för ett sunt skogsbruk. 11/07 Vore inte fel, massor av träd huggs ner och transporteras och limmas ihop till böcker... Jag har nog inte köpt en skiva på 10 år och jag tycker det är skönt. Numera har jag fiber också så att dra ner ett spel tar sällan mer än 10 minuter. Jag tycker för... 11/07 Till konsol köper jag alltid fysiskt och försöker sälja vidare när jag är klar Till pc är det 100% digitalt sen dvd-driven sopades i senaste bygget 11/07 Blir oftast digitalt på allt för mig. PC säger sig självt men när det kommer till konsolerna så blir det oftast digitalt endast för att jag vill kunna bläddra runt i butiken, hitta ett spel och sedan veta att inom 1-2 timmar så sitter jag och spelar spe... 11/07