Alfatestarna har bland annat klagat på brist på innehåll.

I april rapporterade vi att New World från Amazon Game Studios försenades till slutet av augusti, men baserat på feedback från de spelare som just nu alfatestar spelet så har de bestämt sig för att de behöver än mer tid för att färdigställa spelet, vilket resulterat i att man nu siktar på ett luddigt släppdatum "våren 2021".

I ett uttalande på sin webbplats säger de att alfatesterna verkligen gillar spelet, men att mängden innehåll inte riktigt håller. Man vill därför försäkra att det färdiga spelet har tillräckligt med aktiviteter för middle- och endgame.

Detta innebär även att det slutliga betatestet kommer att senareläggas, även det till våren 2021. Som plåster på såren kommer de som anmält sig som betatestare samt de som förhandsbokat spelet att få spela det kompletta spelet i dess nuvarande skick under begränsad tid med start 25 augusti.

Skicka en rättelse
Nu är iofs World PvP och survival två helt olika saker.... Jag hade också föredragit ett MMO med större fokus på open World PvP. 12/07 Jag håller inte med alls. Jag minns min resa till 60 i vanilla wow som helt fantastisk. Allt var nytt och instanserna var spännande å ganska svåra eftersom alla var noobs. Endgame som begrepp fanns knappt och resan var spännande hela vägen. Visst tog... 12/07 Absolut inte. Vi behöver inga mer survival spel.. det funkar inte i RPG världen. Gå och spela rust du bara. 12/07 Tappade helt intresset när de lämnade PK och PvP-fokusen och har nu avbokat. Föga förvånande att de insåg nu att de ej kommer kunna fylla ut endgame med PvE när spelet byggdes för PvP först och främst. Först Crucible och nu detta, Jeff Bezos borde verkl... 11/07 Synd att det de verkar gå från ett annorlunda mmo där fokus va world pvp ,till ett mer themepark mmo som WoW och Guild Wars 2. 11/07 Devsen kan tbh dra åt helvete efter deras bait and switch. Hoppas spelet floppar hårt vilket det iofs garanterat lär göra nu när de bestämt sig för att göra ytterligare en WoW klon themepark 11/07 @wingman92: Eeeh jag håller väl med, kind of. Bra hade varit content patchar så det fanns innehåll ^^ Men de hade tydligen inget att komma med så då är det ett måste att försena spelet.. för just nu är det TOMT. 11/07 bra, spelade alfan för 5 månader sen och då va de katastrof, loggade in igen på forumet för 2 veckor sen och dom dividerade fortfarande om samma saker. De här är bra nyheter 11/07 utan dungeons och raids säger jag bara en sak till detta spelet lycka till att hålla det vid liv. 11/07 Amazon borde hålla sig till att leverera paket till kunder istället för göra spel. 11/07