Superhot: Mind Control Delete är en fristående expansion till original-Superhot som befunnit sig i early access sedan flera år tillbaka. Nu har dock Superhot Team delat med sig av en ny trailer som avslöjar att den skarpa releasen sker 16 juli. Och inte bara det, för det kommer att vara helt gratis för de som köpt originalspelet innan den 16 juli.

På PC och Playstation bör spelet dyka upp automatiskt inom några dagar av släppet i respektive spelbibliotek, medan Xbox-användare ska få ett systemmeddelande med en kupong.

Superhot kan närmast beskrivas som en action/pusselhybrid i förstaperson, där tiden står stilla så länge man inte rör sig. Det gäller sedan att komma på finurliga sätt att få sina motståndare att trilla av pinn samtidigt som man ser till att inte själv bli träffad av de regn av kulor som yr genom luften.

Det släpptes även en separat VR-version av spelet som blev så pass populär att den faktiskt drog in mer pengar än den vanliga versionen. Denna expansion kommer dock endast till "plattversionen".