Xbox-strategin handlar om att alla ska med.

Både Playstation 5 och Xbox Series X släpps i slutet av året, men de båda konsoljättarna tar sig an en ny generation på två skilda vis. Xbox har sagt att de i "ett, två år" kommer se till att alla deras titlar är kompatibla med både Series X och "gamlingen" Xbox One. Sony är inte intresserade av göra PS5-titlar tillgängliga på PS4. "Vi tror på generationer", har den japanska speljätten sagt.

Xbox-toppen Phil Spencer menar att den här strategin "går emot vad gaming handlar om". I en färsk intervju med Gamesindustry hävdar han att Series X inte kommer sinkas av Xbox One.

Frankly, held back is a meme that gets created by people who are too caught up in device competition. I just look at Windows. It's almost certain if the developer is building a Windows version of their game, then the most powerful and highest fidelity version is the PC version.

Xbox-chefen menar att den vassaste versionen av spel ofta är pc-versionen. Detta trots att formatets ekosystem är så mångbottnat med cpu:s och gpu:s som ofta har flera år på nacken.

Xbox Series X ska alltså inte hållas tillbaka av Xbox One, menar han.

Spencer säger att spelaren är fokuspunkten för deras strategi, och inte själva spelen. Xbox-teamet vill kort sagt att alla ska med, och vill eliminera de hinder olika format ofta leder till.

Gaming is about entertainment and community and diversion and learning new stories and new perspectives, and I find it completely counter to what gaming is about to say that part of that is to lock people away from being able to experience those games.

Skicka en rättelse
Modigt av Phil och Microsoft att välja en sån strategi men, som sagt, sett till den marknadsposition dom har så har dom kanske inte så mycket val. Tror att dom är inne på rätt spår med att inkludera Xcloud i gamepass prenumerationen och jag är lockad... 18/07 Fast det som var bra med äldre generationen för mig typ PS1 PS2 var ju antalet spel fan tror jag hade närmre 100-200 per konsol majoriteten JRPG spel men en del annat men som sagt största anledningen var när man inte var gammal nog var ju Konsol fan så... 15/07 Nä ekonomiskt försvarbart är det nödvändigtvis inte. ;) Sedan tycker inte jag 5-6 k för en konsol är så farligt. Det är vad en relativt billig mobiltelefon kostar och den brukar inte leva i så många år. Priserna har knappt inte rört sig alls på 20 år... 15/07 Vem skulle jag annars utgå ifrån? Oo Var ingen analys av spelstreaming jag delade med mig av utan snarare en kort förklaring hur jag ser på det för egen del just nu. 15/07 Ett av de vanligaste felen många gör när det handlar om analys är att utgå från sitt eget beteende. 15/07 Sony har redan bekräftat att majoriteten av deras PS4 spel kommer fungera på PS5 (inklusive LoU2). https://www.gamesradar.com/last-of-us-2-will-run-on-ps5-without-issue-says-playstation-ceo/ https://www.pushsquare.com/guides/the-last-of-us-2-will-it-be-... 15/07 Microsoft om Next-gen hårdvara. https://www.youtube.com/watch?v=bTwVNciHu-U Han duckar gällande hur det ska fungera på den nuvarande generationen, men Microsoft verkar vara inne på samma spår som Sony, bara att dom vill mjukstarta den kommande generatio... 14/07 Näe, jag är faktist orolig över hur branschen kommer se ut ifall prenumerationstjänster tar över istället. Hur och vem kommer bestämma innehållet framöver? Bilden jag har framför mig är att ifall prenumerationer tar över så att det blir svårt att driva... 14/07 Tror de kommer stödja nyare titlar till Xbox One under de första två åren iaf. Sedan kommer man nog ha tillgång till de gamla spelen men inte de allra senaste på xbox one, dock får man tillgång till hela biblioteket på series X samt de icke konsolexklus... 14/07 Tja, jag kollar bara på hur de gör i nuläget, eller skulle du påstå att du inte behöver betala extra för att spela ps3-spel på din ps4? Har inte sagt något om ps4 spel på ps5, om du jämför med Xbox t ex så kan du spela spel från alla generationer på den... 14/07