Under förra året registrerade Sony ett patent för något som, av allt att döma, handlar om streamspelande av titlar till gammelkonsolerna PS1, PS2 och PS3. Detta rapporterar PSU.

Lågoddsaren är förstås att det handlar om molnbaserat spelande av gamla Playstation-titlar till kommande PS5. En av skisserna visar just PS1-, PS2-, och PS3-konsoler (se nedan), och detta är inte första gången bakåtkompatibiliteten till PS5 varit på tapeten. Sony själva har i alla fall bekräftat att de närmare 100 största PS4-titlarna ska kunna köras på PS5 vid release.

Renka_Schedule var först med att upptäcka detta, och översätter vi tweetens text läser vi:

A large number of game titles across PS1/PS2/PS3 and various generations of game consoles can be stored and used via the cloud gaming library. [...] These games can be run on a virtual machine that mimics the operating system associated with each game console.

Det tisslas och tasslas om att Sony ska hålla ännu ett digitalt PS5-event i augusti, så det återstår att se om något kring molnbaserat spelande nämns då – om något av detta är sant, det vill säga.

Konkreta passningar till PS1, PS2 och PS3.