Vill du ha alla plan och flygplatser får du vara beredd på att gräva i plånboken.

Microsoft Flight Simulator släpps 18 augusti till Windows 10.

Det skryter med bland annat 1,5 miljarder byggnader och 2 biljoner träd, berg, vägar, floder med mera. Det har realtidsväder, detaljrika cockpits, nattflygningar och låter som en flygdröm.

Köper du standardversionen får du 20 plan och 30 flygplatser, så vill du ha alla 30 plan och 40 flygplatser behöver du köpa premium-utgåvan. Prislappen för den? 1 189 kronor. Standardutgåvan går på 599 kronor med "mellan"-versionen deluxe kostar 829 kronor.

Exakt vad som ingår i de tre olika versionerna framgår i diagrammen undertill. Klassiska London Heathrow och San Franciscos flygplats kräver exempelvis att du köper dyraste utgåvan. Notera att alla flygplatser representeras i alla versioner, men vill du ha samtliga med extra allt krävs dyrare varianter. Standardutgåvan är å sin sida startklar med Xbox Game Pass på pc från dag ett. Det vill säga: den 18 augusti. Förladdningen börjar nu och den stängda betan inleds 30 juli.

Spelet ska även släppas till Xbox One och Series X, men när är ännu oklart.

Skicka en rättelse
Med stor sannolikhet släpps det längre fram på Steam. Likadant som med Sea of Thieves och State of Decay 2. Båda de kräver dessutom ett Xbox konto. 14/07 @Phobo: Ja, när A380 finns tillgänglig att köpa från tredjepartsutvecklare. 14/07 Det finns inget datum för konsolerna heller. Kan vara så att Asobo initialt vill fokusera på en version i taget. Det är ju inte en enorm studio direkt, och mycket ny teknologi som ska fungera. 14/07 Kan jag landa en A380 på Bromma? 14/07 Ja de är ju inte så farligt, men DCS är ju helt rimligt också med tanke på den sjuka detaljrikedomen i varje modul som oftar tagit flera år att färdigställa, plus hur litet team det är och på en löjligt nichad marknad. Vi simmare ska vara glada att prod... 14/07 Jaha ja.. Då ska vi se om herr spencer kommer att släppa det här till PS4/PS5. För han vill väl inte låsa ut vissa spelare då allt handlar om tillgänglighet och nöjet i spelandet. 14/07 Oh det här ser skoj ut, blir bra sugen att testa det här med flygsim. Vad behöver man för spakar o grejer eller bara köra med xbox kontrol? 13/07 Detta med VR kanske skulle kunna ersätta Rocket League som mitt podcastlyssnarspel. Meditation. :) 13/07 Spelet släpps inte till Steam utan enbart via Windows Store. Märkligt då Phil Spencer sa under 2019: "With that in mind, our intent is to make our Xbox Game Studios PC games available in multiple stores, including our own Microsoft Store on Windows, at... 13/07 No VR, no buy tänkte jag först men nu tänker jag ändå förbeställa, det ser för bra ut för att vara sant. Blir Deluxe varianten då Cessna172 och baron58 är där. Bra priser måste jag säga, kolla vad flyg och flygplatser kostar till t ex X-plane. Har en... 13/07