Så stora är de tekniska fördelarna, hävdar Kojima.

När Death Stranding idag tar klivet från Playstation 4 till pc kommer det förstås med tekniska landvinningar, så som högre framerate. Nvidia (via PC Gamer) menar att du kan spela med 4K i 60 fps med RTX 20-serien med DLSS 2.0 aktiverad. Dessutom stöder spelet ultrabreda 21:9-skärmar.

Men hur är skillnaden mellan PS4-Death Stranding och pc-Death Stranding, sett till känslan?

Hideo Kojima själv berättar för Geoff Keighley att pc-spelet är "som att se en film på bio", medan PS4-versionen i jämförelsen får nöja sig med att vara ett "tv-drama". Hårt, men det kunde ju vara värre. Han liknar det åtminstone inte vid en VHS-kassett. Vi ska också ha i åtanke att Death Stranding till "tv-drama"-konsolen Playstation 4 fick högsta möjliga betyg av FZ i höstas.

Lanseringstrailern (ultrabred, förstås) till pc-Death Stranding ser du här.

Skicka en rättelse
Precis! Här har vi en orsak till att det är bra med konkurrens, och dåligt om Steam hade monopol. 28/07 Det där var ett snurrigt inlägg - tror det mest är du själv som snurrar! ;) Kojima lär ha bättre koll än dig... :) 28/07 Det var väldigt länge sen jag levde mig in i ett spel på detta vis. Jag tror det beror på storyn, den realistiska miljön, och att man inte är någon hjälte, utan att allt man vill göra är att lämna nästa paket. 26/07 Tänkte på exakt samma sak idag. Det var riktigt fridfullt emellanåt och kunde leva mig in i spelet 100%. Hade många goa stunder i spelet. 25/07 Det var ju roligare än jag vågade hoppas. Var extremt skeptisk till spelet när det utannonserades. Det kändes så edgy och try-hard poetiskt på nåt sätt och alla grät hela tiden på trailers minns jag, och allt var så ledsamt. Men det är faktiskt ganska... 23/07 "DLC" Du menar Artbook & Soundtrack, exakt samma som man får med spelet på Epic Store. 17/07 Då man KAN köpa ett grafikkort som kostar som flertalet PS4. Därför är det självklart att det går att skruva upp grafiken i inställningarna. Men finns ju datorer som är sämre än PS4 och då kan man skruva ner grafiken. 16/07 Tack för svaret! Jag råkade köpa spelet nu ändå. Det låter för spännande för att hoppa över. Antingen har jag tid med det nu, eller så får jag spela det i framtiden. Att det finns på GeForce now var lite avgörande för mig, för då kan jag sitta vid dator... 16/07 Du skrev ju dock "ett grafikkort som kostar som flertalet PS4" 16/07 Japp som kostade som ett PS4 när det kom 16/07