För att möta efterfrågan under pandemin.

Bloomberg hävdar att Sony siktar på att producera 10 miljoner Playstation 5-konsoler innan årets slut, vilket ska vara närmare en fördubbling från omkring 5–6 miljoner enheter. Man känner av ett större habegär då coronakrisen gör att fler tvingas hålla sig hemma – med mer tid för gaming.

Detta enligt källor "förtrogna med Sonys planer". Sony själva vill inte kommentera uppgifterna.

Speljätten ska ha informerat sina utvecklarpartners, men det finns även utmaningar för att lyckas producera dubbelt upp med konsoler till den lukrativa julshoppingen. Också coronarelaterade. Det kommer att bli en utmaning att lyckas leverera de miljontals konsolerna runt om i världen.

De resonemangen hävdar de anonyma källorna att Sony har. Rädslan för en andra covid-19-våg ska dock vara lika med en större efterfrågan på PS5-konsoler, resonerar Sony vidare. Vi har ännu inget releasedatum för Playstation 5, mer än att den ska släppas lagom till den stora julruschen.

Skicka en rättelse
Förlorar inget på att förboka i vilket fall som helst. Om något är det bara fördelar. 16/07 Jag kommer också vänta. Jag köper konsoler för exklusiva spel och det dröjer alltid minst ett år innan utbudet gör det värt att köpa konsolen. Det går att lägga den horisontellt iallafall! Men den är ca 20% längre och lika tjock (kanske tom tjockare)... 16/07 Eller också väntar man och ser om man vill ha en efter man vet exakt vad den har att erbjuda? Inte som att det kommer vara lagerdiff och svårt att hitta någon om man "glömmer" förboka 16/07 Systemet uppbygnad är också en viktig faktor till att jag vill byta så snart som möjligt, HDMI 2.1 och SSD kommer göra stor skillnad för systemets funktionalitet. Sen så sparar man väldigt lite på att vänta tills spel eller prissänkning sker. Ifall syst... 16/07 Varför dumt att förboka? Snarare dumt att inte förboka om det nu visar sig att man vill ha en. Ångrar man sig är det bara att avboka!? 16/07 Jag har bara ett ställe jag kan lägga den på, nämligen i TV-bänken under TV:n, så jag kommer inte ha något val. Men det kommer förmodligen inte se så bra ut... Jag kommer vänta precis som jag gjorde med PS4 och Xbox One. Slutet av 2021 känns troligt.... 16/07 Dumt att förboka något innan man vare sig vet vad det kostar eller hur bra launch titlarna är. Nyfiken på bilder hur den ens passar in i ett vardagsrum, den är ju större än den feta PS3:an men med en udda formfaktor och färg som verkar sticka ut rätt... 16/07 Jag har beställt. Är sugen även om bästa liren inte kommer direkt. Aldrig testat nån Uhd-spelare så blir spännande det med. Köper nog nya headsetet med, sen är spelbudgeten för året fylld. 15/07 Trevligt! Själv avvaktar jag denna gång. Köpte PS4 direkt och den blev stående i princip 9 månader oanvänd tills den första "killer appen" kommer. Avvaktar och ser hur bra Horizon 2 blir innan jag gör mitt beslut om det blir en PS5:a eller inte. 15/07 Tackar, tror jag kommer gilla spelet väldigt mycket. Älskar alla Assassins Creed och jag tycker sällan att saker känns repetitiva då jag ofta spelar flera spel samtidigt. Några uppdrag här, några uppdrag där. 15/07