"Blir nog digitalt ändå..."

Senaste gången en flygsimulator från Microsoft släpptes skrev vi 2006 i kalendern, och då var det rimligen en försvarlig del av spelarna som köpte Microsoft Flight Simulator X i fysiskt format.

Det låg på två skivor. 2020 års Microsoft Flight Simulator landar på tio stycken.

Japp, Xbox Game Studios kommer i samarbete med simulatorkännarna Aerosoft släppa två av spelets olika utgåvor i fysisk form: standardutgåvan och premium-versionen. Vill du ha mellanversionen, alltså "deluxe", är det digitalt som gäller. Förutom ett tiotal skivor kommer fysiska Microsoft Flight Simulator med en hyggligt tjock spelmanual, precis som Förr I Tiden™.

Aerosofts Mathijs Kok förklarar vidare i ett foruminlägg att simulatorkoden är relativt liten, och att det som slukar mest utrymme är världen och flygplanen. I nuläget ligger dessa delar på 90 GB.

Kok resonerar att fysiskt kan vara en väg för spelarna som dras med lägre internethastigheter.

The boxed version makes it possible for people on a slower internet connection to get the sim installed without downloading the 'content'. So the simulator is in every way, 100% the same. The boxed retail version just gets you a nice box, printed manual and about 90 Gb you do not have to download. There is no difference between boxed retail and the verison MS sells directly.

Skicka en rättelse
"Bara" 100 Mbit? Mycket vill ha mer. :) 16/07 Hade jag varit intresserad av spelet så defenitivt den fysiska utgåvan. Men skulle ju verkligen inte installera via skiva. Gav upp med GTA 5 och började tanka istället. Trots att jag då bara hade 100MBit så gick det mycket snabbare att tanka än att inst... 16/07 De har specificerat detta, finns en förteckning här: https://www.fz.se/nyhet/283789-microsoft-flight-simulator-startklart-lanseras-18-augusti 16/07 Så stora spel borde bara få med en kod. Slöseri. 16/07 Du har inte fel, rent teoretiskt. Men jag kanske är lite för sentimental för det tänket. Iallafall hittills. 16/07 Bara den fysiska manualen gör det ju värt pengarna. 16/07 Klart man flyger till Gustaf III Airport (France, Saint Barthelemy) Den är ju namngedd efter en svensk kung. Sverige ägde en gång i tiden ön Saint Barthelemy. Det var 1784–1878. läs mera här https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_III:s_flygplats https://s... 16/07 Fast inte värre än kassetterna Nintendo kört med till DS, 3DS och Switch. Kan inte säga jag haft något problem där att jag tappat bort spelen. :) 16/07 Weow, ska det vara så svårt för MS att skriva ut vilka flygplan som är inkluderade som standard? Hade iaf hoppats på en fin modell av Boeing 737... Fast MAXen, som är i en dålig sits ännu. Tro det kan bli ett riktigt bra spel att gotta sig i. Iaf nu när... 16/07 Förmodligen för att det är mycket billigare med 10 skivor än ett USB-minne som rymmer 150 GB. Men 150 GB kommer ta några timmar att installera, så det gäller att vara väl förberedd. 16/07