Square Enix praktiserar co-op-distans.

Tystnaden har varit talande och nu bekräftar Square Enix: ingen lokal multiplayer för PS4- eller Switch-versionen av remastrade Final Fantasy Crystal Chronicles. Många som spelade originalet till Gamecube har trassliga minnen av flertalet länkkablar och multipla GBA-maskiner. En röra, milt uttryckt! I Remastered Edition fallet får vi alltså tyvärr inte ens chansen till lokal co-op.

Square Enix förklarar i en maskinöversatt tweet (tack, Wccftech) att det är online som gäller.

This product does not support offline multiplayer. For development reasons, it is necessary to select either offline or online, so we selected online multiplayer so that more people can play.

Man kan också se det som att Square Enix uppmuntrar till social distansering under dessa tider. Spelet släpps även till mobila format, och där blir det av förklarliga skäl enklare med co-op lokalt. Onlinemöjligheterna är tack och lov en del, och vi får crossplay mellan de olika formaten, och för ensamvargar finns npc:er och ett nytt mimic-system. Mer om inslagen ser du i trailern undertill.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition släpps 27 augusti.

Skicka en rättelse
Den sög ju. Får se hur det blir med detta, hypen har hunnit lägga sig ganska rejält efter förseningar, grådassiga trailers och nu detta. 17/07 Visste inte att det funkade via demo att spela spelet online. Riktigt bra så att inte alla måste ha sin version av spelet. Men jag kommer nog leta upp spelet till GameCube om jag vill köpa det, så behöver jag bara köpa en till Gameboy Advance SP om jag... 16/07 Sen kan man ju iof inte dela skärm. Men med Switch kan man ju iof sitta i samma soffa och spela. Tänkte inte på det. 16/07 Du behöver visserligen varsin switch, men det räcker att en person har själva spelet. De tre andra kan hoppa in och spela med demo-versionen som finns att ladda online, lite share play-conceptet som med Wolfenstein. 16/07 Trist nyhet. 16/07 Det blir alltså billigare att spela detta spelet på GameCube om alla har varsin Gameboy Advance än vad det blir på Switch om alla måste ha varsin Switch plus varsitt spel. Ända fördelen är ju att man spelar online men inte så kul om man vill spela med... 16/07 Överhuvudtaget enda positiva med originalversionen var couch co-op. 16/07 "Square Enix praktiserar co-op-distans" Haha! Satte kaffet i vrångstrupen. Tråkigt när de skippar co-op, blev mycket irriterad när jag upptäckte att Halo MCC till pc var utan. 16/07 Köpte spelet till Gamecube. Blev grymt besviken efter hypen jag läst. Tråkigaste stridssystemet på länge. Men vi körde nån kväll Co-op och det var ändå trevligt. Men skulle ALDRIG köra skiten i singelplayer eller multiplayer online. 16/07