Om Eivors öde, begär och ära.

Mycket kring hjälten/hjältinnan Eivor i Assassin's Creed Valhalla har hittills handlat mer om kön och mindre om personen Eivor. Om hur du kan byta mellan vikingen och sköldmön när du vill.

I dagens extremt filmiska trailer (men Ubisoft är kanske förlåtna, då vi fått rejält med gameplay under senaste veckan) gläntar vi på dörren till Eivors öde, vars öde tycks förutbestämt, men vars begär leder den norska vikingen till England, ett "trasigt land med krafter, mystik och legender". Trailern antyder att Eivor ruvar på hemligheter, och att äran "kommer kosta Eivor allting".

Tack till Fulci för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Att höra Malevor med gnällig Flokiröst? Nej tack, pass. :) Namnet är ett utomordentligt dåligt val av teamet, punkt. 20/07 känns som dialekten är ett försök att låta som Floki.. Tror dom vunnit på att ha skarsgård som röst i trailern.. 19/07 varför låter Eivor som en grek/turk som bryter på engelska? :D Eller är det bara jag? ser bra ut! :) 18/07 Fuck it! Nu har jag hört Eivor så många gånger så jag tycker det passar skit bra! Och det är ju inte Ejvor som en svensk gammal tant utan: "Aivour" som en Norsk Jädra viking 17/07 Vi har huvudsakligen två källor för förhistoriska namn i Norden; de norröna källorna och runinskrifter. Diskussionen dök upp tidigare på forumet och då bestämde jag mig för att göra en sökning bland de namn som förekommer i de s.k norröna källorna. Jag... 17/07 Svårt att hitta nått att läsa vidare på det med en Google sökning :) , vad är din källa `? 17/07 Det mesta tyder på att namnet Eivor skapades under nationalromantiken (1800-talet) tillsammans med bland annat de hornprydda vikingahjälmarna. I västra Norden ansågs det att namnet passade till flickor och i östra Norden ansåg de att det var ett namn... 17/07 Jag förstår inte riktigt varför så många satsar på att kunna välja olika karaktärer att spela med. Ett argument är att du ska kunna spela en karaktär som är lik dig. Men ärligt talat så är det väldigt få spelkaraktärer som är särskilt lika mig oavsett... 17/07 Hade jag inte vetat bättre så - Witchers Creed: Skellige Nu har jag inte hängt med i vad som släppts videovis, men det jag sett så har det bara varit Malevor. Är det så? 17/07 Håller med, tycker det var en riktigt bra storytrailer. 17/07