Kräver dock Ultimate-prenumerationen.

Xcloud bundlas med Xbox Game Pass i september "utan extra kostnad", men det krävs dock att du prenumererar på Ultimate-versionen av Game Pass. Den kostar 135 kronor per månad.

I nuläget innebär skillnaden mellan Ultimate och den lägre prisklassen att du får Game Pass-spel till både Xbox One och pc. Annars bara ett format. Dessutom ingår Xbox Live Gold i den dyrare prenumerationsmodellen. I september får med andra ord "ultimata" Game Pass ytterligare en fördel, avslöjar Phil Spencer via Xbox Wire. I preview-programmet till Xcloud kan du streama fler än 50 spel, med exempelvis Gears 5, Halo 5 och Sea of Thieves.

Löftet när den fulla Xcloud-versionen lanseras är dubbelt så många titlar till spelarna. Det innebär med andra ord fler än 100 spel du kan streama till surfplattor och mobiler. Du kan, förslagsvis, fortsätta spela samma spel via din smartphone som du nyss körde på Xbox-konsolen.

With cloud gaming in Game Pass Ultimate, you will be able to play over 100 Xbox Game Pass titles on your phone or tablet. And because Xbox Live connects across devices, you can play along with the nearly 100 million Xbox Live players around the world.

Exakt vilka format som kommer inkluderas är okänt. på Ios har exempelvis bara ett enda spel testats. Målet är dock att "till sist" ta Xcloud till varenda skärm vi kan använda för streaming.

There are discussions going on and we’re working through things. We'll talk more specifically about which mobile devices through August and the September launch.

I nuläget kommer Xbox Game Pass Ultimate vara enda vägen in i Xcloud-tjänsten, men enligt Spencer kommer fler dörrar öppnas framöver. Vilka? Det återstår att se. Inte heller vet vi länderna som inkluderas vid septembersläppet. Vi får helt enkelt vänta på fler detaljer framöver.

Faktum är att Project Xcloud inte ens är det officiella namnet. Som sagt: det kommer mera.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Mer än 95% av alla spelen finns till flera plattformar. Det är bara ett fåtal spel som är konsumentfientliga (dvs. "exklusiva"). Som tur är. :) 28/07 Finns nog minst ett 30-tal spel på game pass som har bättre snittbetyg än Days Gone. Fullt av riktigt bra spel på tjänsten. Bättre än Death Stranding finns Gears 5, FH4 och ett gäng fler. Ingen brist på kvalitet där. 19/07 Har MS gått ut med hur de tänker lösa streaming till TV än? Än går det väl bara streama på telefonen? Ska de konkurrera med Stadia måste de ju kunna streama till alla skärmar inklusive TV utan att behöva köpa Xbox, har sett fram emot att kunna spela nya... 19/07 Det är ju en riktigt grym tjänst. Xbox Game Pass i fickan... utan extra kostnad. Stadia har det nog svettigt nu. 17/07 Finns det något intressant att spela på deras tjänst då tanke på att det flesta kommer bara till playstation boxen ? Hade microsoft haft spelen Sony har hade det varit GULD med priserna de kör på det är därför Sony skiter i sån här tjänst då de vet om... 17/07 Det är för bra för att vara sant så priset lär öka i framtiden. 17/07 Japp, så länge du har en bra internetuppkoppling :) 17/07 Är det detta jag ska ha för att tex kunna spela spel när jag åker till landstället UTAN att ta med min Xbox? Det låter för bra för att vara sant. 17/07 @jbx: Helt rätt. Tack! Jag lägger till. 17/07 Jo, med ultimate får du hela kakan. 135kr dock men överkomligt med vad du får. Jag som har Nintendos, Psn och Xbox abonnemang som tickar blir det en slant utöver andra tjänster som Netflix osv men men 17/07