Mario 64, Sunshine och Galaxy sägs ingå.

Uppdatering: Mario är 39 år (kris nästa?), och Super Mario-serien är 35 år. Rätt ska vara rätt.

Originalnyhet: Super Mario Bros. fyller 35 i år. Det har tidigare viskats om att Nintendo planerar ett nysläpp av Super Mario 3D World till Switch (fler tecken här), ett nytt Paper Mario (stämmer!) och en samling bestående av remastrade Super Mario 64, Mario Sunshine och Mario Galaxy.

Super Mario Galaxy 2 då? Lite oklart. Det har inte varit självklart i den här rykteskarusellen...

...som nu snurrar vidare med ytterligare tissel och tassel om Mario-samlingen till Switch. Olika publikationer har surrat om jubileumsspelet, men Nintendo har hittills hållit mun.

VGC har ramlat över ett nytt Twitterkonto – supermario35th – vars återställningsmail kan peka mot Nintendo i Japan. Det som eventuellt talar emot det är att det startades ungefär samtidigt som det här ryktet fick fart. Det som talar för det, menar VGC, är att de japanska Twitterkontona för Smash Bros. and Splatoon kopplas till liknande mailadresser. Kanske något? Kanske inget?

Skicka en rättelse
En analog ingång/utgång kan ge ett spann på signalen medans en digital bara är till/från (1/0). :) Ja många av knapparna på DualShock 2 och 3 var tryckkänsliga/analoga. Slopades sedan på DualShock 4 där bara L2 och R2 är det. Användes antagligen för lit... 19/07 Det känns som att jag har missuppfattat vad analoga knappar är. Men triggers vet jag. Något som både GameCube och Playstation 2 hade på den tiden om jag minns rätt (beroende på hur hårt man tryckte på knapparna) Det skulle bli ett problem ja, något som... 19/07 Va? :) Kontrollen till Gamecube hade analoga triggers vilka i Sunshine användes till att reglera styrkan på vattensprutan. Switchen har inga analoga knappar eller triggers och spakarna behövs till att styra karaktären samt kameran. Därav bekymret. 19/07 Ja, två styrspakar finns det ju även på Switch och knapparna på vänstra Joy-Conen blir knapparna en analog styrning. Så jag förstår inte det problemet. För egen del så kommer jag nog i så fall spela med mina vanliga GameCube handkontroller mycket när... 19/07 Ingen av dom igentligen. Försöker alltid köra nya spel el spel som fortfarande uppdateras som Apex och Dayz. Blir bara Paper mario och Vigor på Switchen ett tag framöver. 18/07 Borde ju gå att mappa pekaren till en styrspak och annat till knappar. Men det ger sig. Jag ser Sunshine som ett större bekymmer då man behöver båda styrspakarna för att röra sig och kontrollera kameran samtidigt som man behöver en analog styrning av... 18/07 Hade också spelet till GameCube och vet inte varför jag inte körde genom det. Enda Mario spelet jag ägt som jag inte spelat genom. Minns att spelet hade "dåligt rykte" av nån anledning. 18/07 Själv är jag mest nyfiken på hur de ska lösa kontrollen till Galaxy, eftersom spelen till Switch brukar vara anpassade så att det ska gå att spela både bärbart och stationärt. Förutom spel som exempelvis Super Mario Party där det är Joy-Conen som man... 18/07 Super Mario All-Stars. :) Kommer ihåg när jag såg det när jag var liten och tyckte att det såg så snyggt ut jämfört med original spelen. Sen köpte jag det igen för tio år sedan när Super Mario spelen firade 25 år och det släpptes på skiva till Wii. 18/07 Haha lovar att köra igenom detta märkliga mario spel då 😎😆 18/07