Astro's Playroom, avtryckare med varierat motstånd, haptisk feedback och mer.

Vi vet redan det mesta om den kommande Dualsense-kontrollen, men det skadar aldrig att få lite fler intryck. Som en del av Geoff Keighleys Summer Game Fest klämde han igår på just en Dualsense, och har delat med sig av vad han tycker i videon ovan.

Han talar bland annat om den haptiska feedbacken och hur den skiljer sig från de föregående Dualshock-kontrollernas "rumble". Denna mer avancerade teknik låter till exempel spelaren känna skillnaden mellan olika element, som sand och is. Vad som verkar stjäla showen för Geoff är dock de nya avtryckarna och deras (av spelutvecklarna) programmerbara nivå av motstånd.

Det hela demonstreras i spelet Astro's Playroom, som kommer förinstallerat på varje Playstation 5.

Tack till Margy för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
https://cdn2-www.gamerevolution.com/assets/uploads/2020/04/PS5-dualsense-memes.jpg 28/07 @Roten Teknikerna är inte "nya" i sig själva, nej, men det är nytt i den benämningen att allt levereras tillsammans i en konsols standardkontroll. 20/07 @Jonny Myrén: Ja, men det är ju inga nyheter, har funnits i ett par år. 20/07 Har du tagit bort skålningen på triggers igen? Ser inte helt hur det ser ut i filmen. Isf är det ju kris då DS3 var ju rent plågsam att spela på.. 20/07 Nä, den vänstra spaken sitter ju på fel plats på den. DS4 med de nya funktionerna hade funkat bra. 19/07 Kolla Facebook Gaming ZLaner. Eller Facebook Watch. Jag skulle säga att jo man kan. 19/07 Fortsatt besviken. Varför? Dels är DS4ans storlek perfekt och dels är L2/R2 på DualSense som på DS3, vilket var rent skräp. Fingrarna bara glider av dem. Förstår inte varför de inte kunde behålla "läppen" på sina triggers... helt underbart ju. 19/07 Att den är större är ett problem för mig. Jag har korta tummar och PS4 kontrollern är redan för stor för mig. Kan inte få skönt grepp på den och samtidigt nå analog spakarna. Får hoppas att Sony släpper en mer ergonomisk kontroll för oss med korta tumma... 19/07 Ja, den ser väldigt hemsnickrad ut. Men samtidigt skönare än tidigare DuslShock-kontroller. Håller tummarna för bättre batteritid framför allt. 19/07 Frågan är om han lirade på en utvecklingsenhet eller den riktiga PS5:an? Om Geoff lirar på den kommande PS5:an så skulle det inte förvånar mig om en ny video snart för att bygga upp hypen ytterligare. :-p 19/07