Av en remaster-anledning, kanske?

23 februari 2021 släpps The Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition via bland annat Amazon. Konstboken har expanderat med "hundratals alster som aldrig tidigare har skådats".

Contains extensive new material from the DLCs for all three games – including the award-winning Lair of the Shadow Broker from Mass Effect 2 and the fan-favourite Citadel from Mass Effect 3.

Det i sig är kanske ingen nyhet som välter internet, men det ryktades i maj om en remaster av Mass Effect-trilogin "inom ett år", och kanske kan releasedatumet av konstboken ge oss en hint om ungefärlig släpptid för remastrade trilogin? Det, eller så betyder detta ingenting alls.

Klart är att det är större chans för en remastertrilogi inom kort än ett nytt Mass Effect-spel. Bioware har händerna fulla med nästa Dragon Age och, förstås, renoverade Anthem. Det har emellertid ryktats tidigare om att ett femte Mass Effect faktiskt är i sin linda. Vi får väl se.

Släpps 23 februari 2021.

Skicka en rättelse
Den potentiella skalan för Andromeda (och planerna för spelet ursprungligen) är ju enorma. Gillar att de gjort sin egen episka jättestation/skepp och en helt ny galax är ju en jättepotential. Men jag har inga större förhoppningar. ME1 och Assassin's Cre... 20/07 Håller med. En remaster behöver en ny 3a, iaf minst en helt ny sista tredjedel. 20/07 Passar på att tipsa om de tre ljudböckerna som släpptes i samband med Mass Effect: Andromeda. Tyvärr flög de under radarn för många, de hade gott kunnat vara ett helt eget spel. Mass Effect Andromeda: Initiation Mass Effect Andromeda: Annihilation Mass... 20/07 Amen :) 20/07 ME:Andromeda var i grunden ett grymt spel men det saknade en själ och ett djup. Gameplay var ju grymt och för att inte tala om grafiken. Men storyn var otroligt lätt att glömma efter att man kört det färdigt, så jämför man med de tidigare Mass Effect... 20/07 Håller på spelar igenom ME:A för första gången nu. Hittills tycker jag att spelet är riktigt bra! Tänkte spela igenom original seriern igen när jag är klar med denna. Btw länken är till Kindle versionen, om någon tänkt vara lite snabb med pre-ordra art... 20/07 Jag får ändå instämma och säga att Andromeda var underhållande. Det är inte det bästa i serien, men jag hade fortfarande roligt när jag spelade det. Tyckte att det verkade vara en hyfsat spännande uppföljning på trilogin. Hade gärna sett svaret på frågo... 20/07 Originalet och Andromeda är bäst. 2:an behöver jag ingen repris av och trean försöker jag glömma mer av varje dag som går. Så en uppföljare av Andromeda skulle sitta fint. 20/07 Jag hoppas verkligen på ett MEA2 då det finns så många frågor och så mycket mer som Bioware kan berätta i ett till spel i Andromeda galaxen... - Vilka är Jardaan? - Ryders mamma - De andra rasernas Arks - Vem är Benefactor - Hur dog Jien Garson egentlig... 20/07 Gillade 3:an och Andromeda. Om något vill jag ha en uppföljare till Andromeda. Dock kommer 2:an vara bästa ME. 20/07