Dramatisk ökning på 5 miljoner sedan januari.

Historien om Sea of Thieves får ständigt skrivas om. Drygt två år efter de ljumna betygen vid releasen har Rare ständigt tätat skrovet med nytt innehåll, och många är nog rörande överens om att dagens Sea of Thieves är en annan kraken-best. 10 miljoner har seglat Sea of Thieves.

Förlåt, vi menar 15 miljoner. Sedan i januari har antalet spelare ökat med häftiga 5 miljoner. Det bekräftas i en uppdatering från Rare, där man också konstaterar att spelet redan har sålt i över miljonen på Steam sedan releasen för drygt en månad sedan. Juni blev den hittills bästa månaden för Rares sjörövartitel med över 3,3 miljoner spelare. Inte illa med tanke på hur allt började.

Rares Joe Neate är ömsom ödmjuk, ömsom överrumplad över siffrorna.

The way that the game and its community has continued to grow has been amazing to see. It was only in January of this year when we shared that 10 million people had played the game! We’re also humbled that more people have played Sea of Thieves in the first six months of 2020 than who played in the whole of 2019, which was more than 2018.

Rimligen innebär Xbox Series X att Sea of Thieves får ytterligare vind i seglen. Om det nu behövs.

Skicka en rättelse
En revansch för både Rare och Microsoft! Jag skulle lätt placera Sea of thieves bland de absolut bästa spelen denna generation. 22/07 Jag har spelat det nån gång då å då och jag personligen känner att det helt beror på om man spelar ihop med någon eller ej. Solo så tycker jag inte alls om spelet. Ihop med minst 1 spelare så blir spelet riktigt roligt och får man spela med 3 andra som... 22/07 CrapGamer has Gone full ponie. You never go full ponie. 22/07 Åh, ett av de där spelen jag verkligen önskar att jag hade tid att spela... :-/ Det ser hur kul ut som helst. 22/07 Är du Crapgamer i förklädnad? Crackdown 3 var generationes spel enligt xbox fansen så försök inte. :P 22/07 @Mortaigne: Tack! 22/07 Jag skulle säga att det beror på...trivs man i eget sällskap och är medveten om att allt är lite mer komplicerat som ensamseglare så absolut det fungerar att köra själv. Naturligtvis så får man då begränsa sig lite i vad man pysslar med och räkna med... 22/07 Mina polare lirar bara Fortnite och annat som jag ogillar starkt så jag undrar, går detta att ha kul med ensam eller är coop en del av upplevelsen? 22/07 Skulle gärna se ett pve läge också så man slipper bli greifad av andra spelare. 22/07 Fruktansvärt bra spel. Förmodligen bäst denna gen över alla plattformar.väldigt snyggt med, grymt bra multiplayer och mycket att göra. Det var svårt att komma in i för folk som är vana att bli skedmatade I QTE spel men för alla med pc eller xbox är dett... 21/07