Förändringens vindar blåser upp senare i sommar.

I maj 2019 köpte Epic Games Rocket League-studion Psyonix, och då hette det att spelet skulle få Epic Games Store-release under vintern. Som du nog märkt har det inte blivit så, och Rocket League säljs fortfarande på Steam för cirka 200 kronor och inte alls i Epic Games Store.

Allt detta är på väg att radikalt ändras. I sommar blir Rocket League free-to-play, flyttar till Epic Games Store och försvinner från Steam, i alla fall för nya spelare. Spelet kommer alltjämt gå att ladda ner för alla som redan äger det på Steam, och det kommer fortsätta uppdateras framöver, men för nytillkomna pc-spekulanter blir det Epic och inget annat som gäller.

Detta framgår i ett pressutskick där studion också utlovar största uppdateringen någonsin.

The free to play game update will be the biggest one yet and will include major changes to the Tournaments and Challenge systems. It will also add cross-platform progression for players' item inventory, Rocket Pass progress, and Competitive Rank, by linking to an Epic Games Account.

Rocket League har, trots att det sålts på traditionella sätt, ändå testat hejvilt olika former av mikrotransaktioner. Lootlådor, en onlinebutik och Fortnite-likt battle pass. Spelarna har inte sällan vädrat sitt missnöje mot de olika tilltagen, och vi får se hur reaktionerna blir nu.

Alla som äger spelet innan free-to-play kommer att få lite ditt och datt, så som alla dlc:er som släppts innan skiftet, en titel som berättar när du började spela ("Est. 20XX"), drygt 200 föremål med common-värde uppgraderade till legacy-status, och några andra kosmetiska presenter.

Skicka en rättelse
Har inga som helst problem med att Steam får lite konkurrens. Det behövs! 28/07 Mycket bra inlägg. Jag känner igen mig i mycket. Som 80talist och tvåbarns farsa så passar detta spel mig som handen i hansken. Det är lätt att lära sig, men über svårt att bemästra. Så när man sitter där och endast har en timme speltid innan läggdags... 23/07 Är väl ganska förståeligt att folk blir frustrerade när de flyttar och låser in spel i en undermålig plattform. Deras sajt saknar fortfarande en så simpel sak som att se vilka spel man äger, utan att behöva bläddra igenom hela sin orderhistorik. Handen... 22/07 Dom kunde ju fokuserat på att utveckla sin plattform istället för att försöka locka användare med gratis spel. 22/07 Här kommer källan: https://www.rocketleague.com/news/rocket-league-going-free-to-play-this-summer/ Kunde inte se den någonstans. Väldigt tafatt artikel, står knappt något alls om alla förändringar som kommer ske. 22/07 Har spelat sen de första dagarna och klockat typ 1200 timmar hittills. Har väntat på en f2p-uppdatering länge nu eftersom det känns som det naturliga steget. Spelet har ändå 5 år på nacken och det är nog inte så lätt att dra nya användare som tvekar på... 22/07 Nån måste göra det :) 22/07 sålänge det går att spela på steam så kommer det fortsätta vara ett av mina favoritspel. annars bojkottar jag diiiirekt 22/07 @Godofcheese: Att lipa över EPIC är din grej va? Kollar alltid kommentarsfältet för alla EPIC-nyheter och du är minsann alltid framme och påpekar hur dåligt det är, härligt positiv :) 22/07 More kindling for the funeral pyre F 22/07