Onlinerollspelet gör debut på Valve-plattformen.

Förra hösten stod det klart att EA, efter många års Origin-exklusivitet, för sina pc-titlar tog klivet tillbaka till Steam. Först ut var Star Wars Jedi: Fallen Order, och det har följts av både nya och gamla stjärnor – även om många äldre förmågor plötsligt fick kraftiga prishöjningar.

Ett som definitivt inte får någon prishöjning (då det är free-to-play) är Star Wars: The Old Republic som har släppts på Steam. Faktum är att det är debut för spelet som sedan releasen 2011 varit Origin-exklusivt. Mottagandet är varmt och 88 procent av närmare 900 spelare ger tummen upp.

Gamla spelare behöver inte börja om, utan kan fortsätta sitt pågående rymdäventyr, men på en ny plattform. Över 100 achievements kommer att läggas till i en framtida uppdatering, rapporterar Wccftech. Spelet är visserligen free-to-play men prenumererar du för omkring 130 kronor i månaden får du tillgång till alla expansioner, högre leveltak och en del andra fördelar.

Skicka en rättelse
@Mox+: Exakt! Så, man får mycket för pengarna. 25/07 Och när din månad är slut återgår du inte till F2P-konto, utan ett mellanting som kallas Preferred Player, med många QoL-uppgraderingar. Grymt spel! 22/07 Köp inte dubbelt bara. Läste om en som spelat BF3 på origin då det begav sig. Köpte spelet på steam i tron om att något skulle bli bättre. Insåg att det var samma. Begärde sedan återköp på steam. Spelet försvann sen på origin... https://store.steampower... 22/07 Mycket roliga nyheter! Har spelat swtor till och från sedan betan. Så detta välkomnas varmt. 22/07 Tänkte börja på ny karaktär häromveckan men fyfan vad dåligt optimerade kontrollerna är och allt är allmänt sunkigt jämfört med t ex WoW. Vet inte vad de gjort med spelet men så dåligt minns jag inte att det var. Eller finns det några gömda inställninga... 22/07 Det är ett riktigt bra spel. Det räcker att köpa access en månad så har man tillgång till alla expansioner sedan. 22/07 Trots att jag suger på det sociala spelandet i TOR, så har jag älskat spelet något otroligt. Story-berättelserna är utmärkt, otroligt härlig Star Wars-lore, upptäcka varje hörn på alla planeter är så spännande. Så det behöver inte vara guilds eller endg... 22/07 Spelade det väldigt intensivt den första månaden efter release, slutade dock när jag kände att det inte riktigt fanns något endgame. Det kanske blir ett återbesök för att känna lite på vattnet när man behöver ett tidsfördriv. 22/07 Jag hade totalt glömt bort SWtoR sedan jag totalt hardcoreade sönder det vid launch i ca 6 månader, och har knappt rört det sen dess. Så det blev en nerladdning direkt och lite casual levling, varför inte? Kul att det finns på steam nu, riktigt bra för... 22/07