Detta enligt Bloomberg-rapport.

Till och med Assassin's Creed Unity, det åttonde spelet i serien, spelade vi som Altaïr, Ezio, Connor, Edward, Shay och Arno – samtliga män. Undantaget var Aveline de Grandpré i spinoffen Assassin's Creed III: Liberation. En Bloomberg-artikel (bakom betalvägg) hävdar att Ubisoft även i och efter Syndicate varit tveksamma till att låta kvinnor helt axla huvudrollerna i serien.

Även i och efter Syndicate ska Ubisoft ha fortsatt vara tveksamma till Assassin's Creed-spel med enbart kvinnliga huvudrollsinnehavare då "kvinnor inte säljer". Bloomberg-artikeln påstår:

  • Assassin's Creed Syndicate – Evies roll i spelet påstås ha tonats ner i London-äventyret för att istället bereda mer plats åt hennes bror, Jacob.

  • Assassin's Creed Origins – Tanken var ursprungligen att "döda eller skada" Bayek för att låta hustrun Aya ta vid. Som du säkert märkt blev det inte alls så. Bayek spelade huvudrollen.

  • Assassin's Creed Odyssey – I originalidén var Kassandra den enda huvudrollsinnehavaren. Senare blev Alexios en alternativ huvudroll, men flest FZ-läsare valde ändå Kassandra.

I höstens Assassin's Creed Valhalla väntar återigen en kompromiss, då vi när som helst kan växla mellan manliga och kvinnliga Eivor. Liksom man Odyssey valde att börja marknadsföringen med Alexios lät man här manliga Eivor bära första trailern, innan tjej-Eivor fick äntra scenen.

Artikeln hävdar att atmosfären på Ubisoft länge varit kränkande, och främjat en misogyn kultur. Nyligen avgick flera tunga chefer från sina poster efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Bloomberg-texten har skrivits av Jason Schreier och bygger på mer än 40 vittnesmål.

Skicka en rättelse
Det beror på hur man sätter sig in i karaktären. Jag spelar oftast kvinnliga karaktärer i överlag men en del spel som Dragon Age Origin väljer jag alltid en manlig karaktär för att det passar storyn bättre. Ubisoft har oftast rätt svag story i sina spel... 31/07 @breahl: Näe inte speciellt, jag kanske är lite smygbög bara xD 31/07 @breahl: Men alltså, hur kommer du fram till att man hatar kvinnor endast av att en person föredrar att spela män i spel? Som för övrigt inte är på riktigt. Spel är fantasivärldar. Speglar ingenting i riktiga livet. Sluta hitta på saker och attackera... 29/07 Du får nog söka dig till något annat forum om du ska diskutera politik. Men så som denna nyhet var skriven kan jag förstå att det blev diskussioner. 28/07 Ok, tråkigt värre. 28/07 @Kimzi: mitt svar till ditt inlägg blev också borttaget. Det är politiskt laddat, tro mig. 28/07 Mja, om det ändå hade varit politiskt riktat. Det var ett inlägg med fakta från olika orgainsationer i Sverige gällande kvinnor och i hur stor utsträckning de blir sexuellt trakasserade eller värre, skrev inlägget för att flera i kommentarsfältet skämta... 28/07 De brukar vilja hålla politik utanför. Skulle misstänka det är därför. Du får PMa FZ och fråga! :) 28/07 Män som hatar kvinnor? Orkar inte läsa allt i tråden men personligen gillar jag Kassandra i Odyssey. Hon är dessutom canon så hur tänkte Ubi där? 28/07 Mitt inlägg med riktig fakta plockas bort men Belgaars inlägg där det bara spys galla lämnas kvar, varför? 28/07