Gratisdelen av Final Fantasy XIV – den så kallade "free trial" – kommer expanderas för att inkludera hela grundspelet (A Realm Reborn) och första expansionen (Heavensward). Detta avslöjade Square Enix i en livestream, och bekräftar att förändringen träder i kraft 11 augusti.

Allt innehåll inkluderas, och därmed höjs leveltaket kraftigt från 35 till 60, och gratisspelarna får även tillgång till de tre nya Heavensward-jobben: dark knight, machinist och astrologian. Även expansionens material som krattar manegen för nästa expansion, Stormblood, inkluderas.

Chansen finns nog att du vill fortsätta, för efter Stormblood kommer Shadowbringers. Fjärde expansionen fick toppbetyg av FZ, och kallades "ett av de bästa Final Fantasy-spelen någonsin".

Även om lejonparten av basspelet och första expansionen blir gratis är det ändå värt att nämna att det finns vissa restriktioner kontra betalande spelare. Intressant nog, mitt i expanderingen av free trial-delen, kapas "utfyllnad" bort från A Realm Reborn. Har du haft tankar på att börja med Final Fantasy XIV är det kanske nu (eller rättare sagt 11 augusti) du ska påbörja äventyret.