Häng med Ninja Theory till Island på studieresa.

Att Ninja Theorys medverkan i gårdagens digitala Xbox-event var minimal kom säkert som en besvikelse för alla som väntar på Senua's Saga: Hellblade II. Att det dessutom "bara" kommer till pc och Xbox Series X, och inte Xbox One, skvallrar också om att releasen dröjer ett tag.

Dom Matthews, studio-chef för brittiska Ninja Theory, dök i alla fall upp och konstaterade att mäktiga 3,5 miljoner spelat Hellblade, och att man jobbar hårt på uppföljaren i Unreal Engine 5.

Det mest iögonfallande under gårdagens show var dock att Matthews avslöjade att Hellblade II äger rum på Island. De få glimtarna vi fått vittnar om något storslaget och mycket riktigt får vi...

...hundreds of miles seamlessly across Iceland.

Via Ninja Theorys Youtube-kanal får vi följa med teamet till Island där de undersöker miljöerna och upptäcker historierna bakom platserna. Karga, nordisklika miljöer är de bästa spelmiljöerna om du frågar mig, och Island är något alldeles extra. Det här kan bli en magisk resa.

Skicka en rättelse
Ett av de få spel som hade kunnat få mig att köpa en Xbox men eftersom det kommer till pc så kan jag lika gärna köra det på min sons burk (som en gång var min gamingpc). Tack MS för att ni har sett till att Xboxspelen inte är konsolexklusiva, nu finns... 24/07 Han matade trollen. 24/07 1:13 Undrar vad grabben slängde iväg där, hoppas fan på snö eller dylikt annars är det ju dom största clownerna på länge "sooo bootiful wooow" och sen slänger man skräp(kanske) rakt ut på deras mini dokumentär som ska då visa hur fint Island är. Låt spe... 24/07 Helhem och....lite mer metaforiska ställen :) 24/07 Vart äger det förra spelet rum nånstans? 24/07 Detta kommer jag definitivt köra genom på pc. Älskade (och avskydde) första, ett riktigt stycke konst ❤️ 24/07 Ja, den nya Xboxen ser också rätt bra ut får jag medge 24/07 Haha, ja. Det är ju smak och tycke som sagt. Anledningen till att jag gillar Series X design lite mer är väl att den smälter in i hemmet lite bättre. Jag gillar inte elektronik som syns och vad smälter in bättre än en fyrkantig svart box? Men PS5 har... 24/07 Haha, märkligt hur smak kan skilja sig. Anser att PS5 är den första snygga konsolen någonsin och därmed den första jag åtminstonde hade övervägt att ställa i hyllan. Nu kommer jag att hålla mig till PC för all tid framöver, men det går åt rätt håll åtmi... 24/07 Är faktiskt inte säker på om jag kommer att köpa någon av konsolerna vid lansering, men när man tänker på Hellblade II, Avowed, Fable och det faktum att PS5 kan vara bland det fulaste som någonsin skapats (okej, nu tog jag väl i lite väl mycket) lutar... 24/07