Igår fick vi se totalt 25 spel i olika former, men om vi rakt av konstatera att titlar som Halo Infinite, Fable, Avowed och Everwild släpps exklusivt till Xbox-format och pc, fanns det ett gäng som inte var lika självklara. I slutet sändningen nämnde Xbox-toppen Sarah Bond sju stycken titlar som "byggs för att lanseras exklusivt till Xbox-konsoler". Det låter tämligen tidsexklusivt, no?

Spelen? Stalker 2, Tetris Effect: Connected, Warhammer 40,000: Darktide, The Medium, Phantasy Star Online 2: New Genesis, Crossfirex och The Gunk. Det sistnämnda är dock exklusivt. "Punkt."

Därefter luckras det upp (tack, Kotaku). Tetris Effect: Connected släpps som en gratis uppdatering via PS4, Epic Games Store och Oculus Quest sommaren 2021. Fatshark säger å sin sida att de ska diskutera andra plattformar "senare" för Warhammer 40,000: Darktide, och ungefär detsamma säger Bloober om The Medium. Stalker 2 kommer till Xbox "lanseringsexklusivt till konsolen".

Phantasy Star Online 2: New Genesis och Crossfirex är mer oklara, men vi kan konstatera att det igår, precis som under PS5-eventet, inte var fullt så exklusivt som det lät i alla led.