Dörrar lämnas på glänt både här och där.

Igår fick vi se totalt 25 spel i olika former, men om vi rakt av konstatera att titlar som Halo Infinite, Fable, Avowed och Everwild släpps exklusivt till Xbox-format och pc, fanns det ett gäng som inte var lika självklara. I slutet sändningen nämnde Xbox-toppen Sarah Bond sju stycken titlar som "byggs för att lanseras exklusivt till Xbox-konsoler". Det låter tämligen tidsexklusivt, no?

Spelen? Stalker 2, Tetris Effect: Connected, Warhammer 40,000: Darktide, The Medium, Phantasy Star Online 2: New Genesis, Crossfirex och The Gunk. Det sistnämnda är dock exklusivt. "Punkt."

Därefter luckras det upp (tack, Kotaku). Tetris Effect: Connected släpps som en gratis uppdatering via PS4, Epic Games Store och Oculus Quest sommaren 2021. Fatshark säger å sin sida att de ska diskutera andra plattformar "senare" för Warhammer 40,000: Darktide, och ungefär detsamma säger Bloober om The Medium. Stalker 2 kommer till Xbox "lanseringsexklusivt till konsolen".

Phantasy Star Online 2: New Genesis och Crossfirex är mer oklara, men vi kan konstatera att det igår, precis som under PS5-eventet, inte var fullt så exklusivt som det lät i alla led.

Skicka en rättelse
Precis, det stämmer perfekt in på hur Microsoft tjänar majoriteten av sina pengar, på diverse "as a service"-tjänster. Intäckter på Azure och Office 365 är väl något i stil med 80% av total omsättning. Det är helt klart den vägen dom vill ha Xbox och... 24/07 4k ger sämre bild än vad som kan ges med vanlig hög reso och hög framerate har visats på Linus tech. Dvs enda gången 4k ger dig bättre och klarare bild måste du lägga ca 40k på datorn med skärm om det ens räcker. Saken är den att 4ks bild påverkas drast... 24/07 De är ju om en dator håller 4år nu när en ny generation kommer ut med mer fokus på lagring, 4k osv. Sedan är ju en konsol nu iaf funkis i 7år medans förra årets dator är gammal nästa år. Billigare spel kan jag lätt hålla med om. Men man sparar en del... 24/07 Billigare är det inte en dator för 8-10k räcker för klara kommande 4 åren. Sen får du räkna in varje spel på konsol kostar 200 till 400 kr mer än på PC så efter 10 spel har du tjänat igen för konsolen. Det är ett snitt på hur många spel en relativt vanl... 24/07 Ibland önskar man att man kunde upvota ett inlägg flera gånger. 24/07 Oj, din kommentar är så långt ifrån modern affärsstrategi som du kan komma. Ekosystem samt kund- och tjänstefokus (istället för produktfokus) är framtiden oavsett bransch. En enkel liknelse är gymmen som fungerat så här i alla tider. De tjänar sina peng... 24/07 Upp till utgivarna men det verkade ju som att Microsofts egna spel via xbox game studios också kommer till Windows. 24/07 console exclusive behöver inte betyda just en konsol 24/07 Som jag nämnde i en annan tråd har historien visat sig att när Microsoft annonserat spel som "Console Launch Exclusive" har de i senare fall kommit ut till andra format. Exempel på tidigare sådana titlar är exempelvis Vermintide 2 och Generation Zero,... 24/07 Ni som är lite mer insatta släpps alla Xbox exklusiva spel till Windows 10 eller vissa spel måste man ändå ha series x för. 24/07