Samuraj- och ninjaäventyret säljer som en japansk motsvarighet till smör.

Ghost of Tsushima-utvecklaren Sucker Punch övervägde både pirater och musketörer innan man bestämda sig för feodala Japan, och valet verkar ha varit ett framgångsrikt sådant. Via Twitter meddelar nämligen Playstation att Ghost of Tsushima är Sonys snabbast säljande nya varumärke till Playstation 4.

Under de första tre dagarna efter släppet krängde man inte färre än 2,4 miljoner exemplar, vilket är mycket imponerande för att vara ett helt nytt varumärke. I jämförelse sålde det vid tillfället nya varumärket Horizon: Zero Dawn 2,6 miljoner exemplar under sina första två veckor, och vi kan även titta på The Last of Us Part II och dess fyra miljoner sålda exemplar under sina första tre dagar.

Skicka en rättelse
Ok. 01/08 Jag köpte det igår och det är en sämre version av assassins creed men för fans av samurajer är det troligen ok. Kassandra i AC skulle äga upp denna samuraj och ta på honom blöjor. 30/07 Spelar det nu och jävlar vad bra det är. Lättsamt med men kör på easy. Ändå dör jag ibland. 30/07 Håller med och jag gillar verkligen last of us 2 men det här slår högre helt klart. 26/07 Sjukt bra spel, klarade ut storyn idag. Får se om jag orkar göra allt, känns lite meningslöst. Spelet är hutlöst lätt även på svåraste svårighetsgraden, bara dueller som kan vara jobbiga. 26/07 Jag har precis klarat Kaneda och ser ingen hämnd? 26/07 Tack för svaren om buggarna. Ska börja lira på tisdag när jag kommer hem... tror jag. Vill gärna värma upp med lite samurajfilm flrst flr att komma i stämning (mongolerna är avklarade med filmen Mongol). Är sugen på 13 assassins. 26/07 Det uttalas precis som det stavas. Du uttalar alltså även T:et. Detta är alltså japanskt uttal. Vet inte hur jänkarna uttalar det. 26/07 Kanske värt att vänta men jag tycker definitivt du ska spela det, de har verkligen lyckats med atmosfären och storyn. Håller med om att open world kunde gjorts med mer nytänk, men i övrigt ett jättebra spel. 26/07 Perkele. Jag har inte lyckats komma in i detta efterlängtade samurajäventyr som jag köpte på releasedagen den 19e juli. Har slutat lira och fortsatte min 2a genomspelning av Red Dead Redemption 2 denna gång till Steam. Testade Ghost of Tsushima i ca 3... 26/07