The Medium utannonserades i torsdags under Xbox-showen och bygger på ett koncept som nog kan bli riktigt intressant. Vi kommer nämligen att spela i två olika dimensioner på samma gång, sida vid sida. I utannonseringstrailern fick vi se några snabba gameplay-klipp som nu har kompletterats med en gameplay-trailer på strax under fyra minuter.

Detta upplägg används givetvis för att skapa olika pussel där de båda versionerna av protagonisten Marianne – en i den vanliga världen och en i den andliga – måste samarbeta. I videon ovan använder hon till exempel en klocka i den vanliga världen för att manipulera tiden i andevärlden, så att hon på så sätt kan gå genom en lönndörr och till slut öppna samma dörr även i verkligheten.

Om du tror att spelet bara går ut på att strosa runt och pussla i godan ro så har du dock fel, för ett väsen vid namn The Maw är ute efter dig. Spelets andevärld är inspirerad av Zdzisław Beksińskis surrealistiska konst, så vi kan nog vänta oss en lika storslagen som kuslig design.