Planen är långsiktig.

Prenumerationstjänsten Xbox Game Pass är en slags Netflix-modell för spel, som ger Xbox- och pc-spelare tillgång till ett föränderligt spelbibliotek. Förstapartsspelen från Xbox Game Studios blir tillgängliga dag ett och från september ingår även Xcloud i Xbox Game Pass (Ultimate).

Tjänsten har fem gånger fler prenumeranter än Playstation Now och inför Xbox Series X är orden "Xbox", "Game" och "Pass" ständigt på Xbox-teamets läppar. Om den är lönsam...? Inte direkt.

Det magiska ordet vi letar efter är "ännu".

Aaron Greenberg erkänner utan omsvep för What's Good Games att tjänsten kortsiktigt inte är så lönsam för Microsoft. Men! Grejen är att satsningen är långsiktig och planen är att bygga upp en stor spelarbas över tid. Att leverera mer än spelaren väntar sig är en uttalad strategi.

When people feel like you're over-delivering on value, they want to not only continue to use your service but they want to tell their friends about it. The most powerful marketing is word-of-mouth marketing. We can't create as many advertisements, as many assets as we want, but if both of you go tell one of your closest friends, "You have to get Game Pass!" that's way more effective than any marketing I can do.

Därför fortsätter man satsa aggressivt på "värdefullt innehåll" för spelaren, även om allt i nuläget inte är särskilt lönsamt. Greenberg skrattar bort oron om att detta kan försätta Microsoft i fara.

We always laugh when we hear that. Please don't worry about us. Microsoft is going to be alright. We're gonna make it.

Skicka en rättelse
Yepp, min pc står i förrådet och självdör. Orkar inte hålla på med pc längre så kör bara konsol. 30/07 Låter ju ungefär som det är till PC nuförtiden.. 29/07 Gamepass är löjligt bra. Tycker M$ kan dumpa sin konsol-hårdvara helt och gå all in i Gamepass istället. Provade Playstation Now och det var väl sådär i jämförelse just nu men jag tror att de skulle kunna hämta en del mark även på PC med den tjänsten... 29/07 Spelen kostar och sen ska dom erbjuda servrar, lagring, betalningsmedel, support etcetera. Visst dom har ju Azure så där får dom väl lite gratis Iguess. 29/07 Fantastisk tjänst till PC! Utbudet börjar bli så bra nu att jag kollar där innan jag köper någon annanstans och blir ofta positivt överraskad, nu senast med CARRION. 29/07 Kommer förmodligen köpa en xbox series x något år efter release och bara köra med gamepass. 28/07 Jag köper fortfarande alla spel jag vill ha, oavsett om de finns på Game Pass, eftersom jag vill ha spelen fysiskt. Men jag håller verkligen med om att Game Pass gör en modigare. Jag har provat på en hel del spel jag aldrig skulle våga köpa. Ibland har... 28/07 My ass det inte är lönsamt många som inte skulle sitta i xbox game pass eller köpa via steam eller inte köpa spel alls eller pröva spel. köper detta och det genererar dom pengar som annars inte skulle komma in, plus det gör att folk köper andra produkte... 28/07 Tack vare GP så har jag vågat köpa spel (även nya spel ) , då det har erbjuda dag 1 eller så. De tjänst de erbjuder borde kosta runt 100-150kr typ. Men som sagt det är bättre få en bra rykten och en bra kundbas lönsamt i längden. Men frågan är hur det... 28/07 Fast det är inte samma spel. Xbox Game Pass och PC game pass har olika bibliotek. 28/07