Tar dock lätt på frågan då den inte är hans arena.

Gabe Newell lever just nu ett gott liv som covid-19-flykting i Nya Zeeland, och har börjat bli lite av en medieprofil "down under". Nu har han dykt upp i ytterligare ett tv-program, och hela inslaget från The Project kan du se undertill. En av programledarna ställde den just nu heta frågan:

Vilken konsol är bättre? Playstation 5 eller Xbox Series X?

Newell svarar utan betänketid: "Xbox". Programledaren frågar "Varför?" och svaret kommer ännu en gång kvickt: "För att den är det". Det hela är uppenbarligen en lättsam fråga för Gaben då hans hemmaplan förstås är pc:n. Men om han skulle välja så skulle valet falla på en Series X-konsol.

I don't have a stake in that race. Obviously, we do most of our development on personal computers, but of the two I would definitely go with an Xbox.

Det hade varit kul om Gaben gick in djupare i frågan, men så är detta inte heller hans arena.

Xbox Series X är på pappret den starkare konsolen, men när vi tidigare i sommar ställde frågan lutade 59 procent av er mot en PS5:a, och blott 15 procent åt Series X. 22 procent ville inte välja någon av dem, medan fyra inte valde alls utan ville ha båda konsolerna. Sedan dess har både Sony och Xbox Game Studios visat upp ytterligare spel, så frågan kanske snart blir aktuell igen.

Skicka en rättelse
Förvisso, men det är bara runt 13 miljoner i Asien, men bara till Japan sett så är det 9 miljoner skillnad i sålda exemplar. Under med den förra generationen så var den Amerikanska marknaden väldigt jämn mellan 360 och PS3. Amerikanerna väljer absolut... 29/07 Gaben slängde ju en rätt sur socka i nyllet på ps3 en gång i tiden också. Så inget förvånande att han säger som han gör tycker jag. Känns dock som om det stundade "konsolkriget" inför kommande generation har tagit fart ordentligt. Dock så verkar det mes... 29/07 Han talar ju dock om Microsofts långsiktiga plan. Finns ingen tvekan om att Sony kommer halka efter. Om några år kommer allt handla om vem som har bäst tjänst, och där börjar MS redan nu att bygga upp sitt varumärke. Och varför spelar det någon roll?... 29/07 Det kan vända fort. Se exempelvis hur långt efter original Xbox (ca 24miljoner) var PS2 (ca 155miljoner). Men efter PS3 599$ lanserings fiaskot tog Xbox360 över och dominerade merparten av förra generationen, vilket enbart jämna ut sig i slutet. Därefte... 29/07 Kul att en grupp människor gnäller över exklusiva spel, en annan grupp gnäller när man ges möjligheten att spela över flera plattformar, kanske på pcn hemma och fortsätta i sommarstugan via sitt Xbox sömnlöst på samma sparfil, eller varför inte kunna... 29/07 Fast Microsoft själva har bekräftat att alla deras egna spel kommer till PC också och därmed kommer Xbox Series X inte ha ett enda exklusivt spel. Det finns ingen anledning till att köpa en konsolen om du äger en dator du är nöjd med för spel. Jag komme... 29/07 Asienmarknaden är en liten marknad jämfört med USA och Europa. Sony har sålt färre än 10 miljoner Playstation 4 i Japan, drygt 2 miljoner i China och några miljoner i Indien. Playstation 4 har dessutom krossat Xbox One i USA, trots att amerikanarna vanl... 29/07 Game pass, alla xbox spel är möjliga att spelas på PC, inge exklusiva titlar då dem kan spelas på PC. 29/07 "Köpa ny PC och spela spel som funkade på min gamla PC, vem fasiken gör det?" Vad har du emot att spela existerande spel fast mycket snyggare? 29/07 Gäsp x2. 29/07