Vi har vetat ett tag att On The Edge skulle bli den sista expansionen till Frostpunk, Nu vet vi också när slutet nalkas: 20 augusti släpps dlc:et till Frostpunk på pc. Konsoldatum? Finns i sjön snön.

Där The Last Autumn var en prequel tar On The Edge vid där spelet slutade, och även om den filmiska trailern kommer med spelets patenterade bistra melankoli är den också lite hoppfull. Kanske. Eventuellt. Den stora stormen har blottlagt en gammal lagerlokal dit en grupp skickas, som potentiellt kan vara ytterligare en pusselbit för mänsklighetens överlevnad – men...

The world of Frostpunk is still full of embroiled dualities: trust and dubiety, independence and domination, union and hegemony. The question is: what path will you take?

Det nya lägret har visserligen en skattkista att gräva ur, men ingen mat. Sådant finns i New London, och de kommer i sin tur med sina krav. Sannolikt blir det en fin balansgång på gränsen, och även om det inte sägs rakt ut tycks On The Edge handlar om balansen mellan två läger.

Även om detta är slutet för Frostpunk har utvecklaren också sagt att de vill utöka universumet.