Phil Spencer snudd på lovar augusti-event.

Det har sedan ett tag ryktats om nytt Xbox Series X-event i augusti, där det sägs att vi bland annat ska får se budgetkonsolen, Xbox Series S. Vågar man även hoppas på datum och prislappar? Phil "Xbox" Spencer nära på bekräftar att det blir Xbox-show även i augusti. Han berättar i en intervju med Ijustine att det i alla fall "bör" bli så. Exakt ad vi får veta där är dock inget han röjer.

I am encouraged to be able to talk more about [Xbox plans] ... should be August. I think August we'll have more to say.

Nästan-bekräftat, alltså. Då vi fått Series X-specifikationer, event för tredjepartstitlar och nyss event med fokus på förstapartsspel som Halo Infinite, Fable, Avowed med flera, finns det kanske inte så himla många fler ämnen att avhandla inför releasen förutom, tja, datum och prislappar.

Då semestertiderna är slut i augusti törs jag i alla fall lova mysig FZ-uppesittarkväll™.

Skicka en rättelse
Om de fått ordning på "dev-kitsen" kanske det är dags att visa upp lite spel som faktiskt körs på Series X. Rimligen borde Series S visas om den ska släppas samtidigt som X. 30/07 Hade Xbox Series X sålts som en PC med Windows 10 hade jag nog slagit till på den. 30/07 Jo vore intressant att vara en fluga på väggen och höra hur diskussionerna går. Tror bland annat priserna på minnen och SSD:er har ökat senare tiden, vilket kanske ställt till en del. Kan även vara så att tillgängligheten är lite si och så på vissa dela... 30/07 Det mest intressanta i hela denna hypekarusell vore att få insikt i hur just diskussionerna går internt hos båda parter. Jag är fullt seriös. Vore sjukt intressant att få en inblick i vad som händer och hur resonemangen går. Känns som att båda är väl... 30/07 Då får vi förhoppningsvis se både Series S och en prislapp på bägge konsoler. Vore även fantastiskt om Xbox meddelade att XCloud även kommer fungera för PC såväl som konsol, och därigenom slå sista spiken i kistan för skräptjänsten Stadia. 30/07 Xbox Series SSD. 30/07 Det ska bli spännande att se designvalet. Blir det en mindre version av Series X eller en mer traditionell konsoldesign (som jag trott tidigare)? 30/07 Grafikprestandan verkar hamna på 4Tflop. Enligt rykten som snappats ut av The Verge så kan det även bli en något underklockad CPU och ca 7,5GB användbart minne av totalt 10 (series x har 13,5 och 16 totalt) 30/07 Det skulle ju vara ett litet monster det med. Bara med lägre pris, lägre upplösning och förmodligen mindre. Än Series X. 30/07 Din id’e är bra men låter det inte lite väl mycket som Amerikansk 90-Tals reklam om typ... flingor? 29/07