Acievements är numer en självklar del i spelvärlden, och har sedan länge, länge varit en punkt som ska bockas av i Epic Games Store. Nu har achievements till sist dykt upp – i viss mån.

Epic avslöjar via Twitter att "särskilda spel" kan komma att visa achievements när du låser upp dem, men också att inslaget är i sin linda. Förändringar och justeringar kan alltså komma. Det är oklart vilka spel som ingår i den just nu exklusiva klubben, men i exemplet nedan får vi i alla fall veta att Ark: Survival Evolved är en av titlarna. Epic hintar om mer info framöver, så håll utkik.

Skicka en rättelse
Spelade väldigt mycket Total War: Warhammer och när jag spelat klart som alla factions så märkte jag att jag låg väldigt bra till att få 100% completion. Jag gav mig fan på att jag skulle klara det. Men när jag låg på 98% så kom en DLC. Och med det kom... 31/07 Enda spelen jag bryr mig någorlunda om achievements idag är 4x spel. Team Fortress 2 var väldigt kul för många år sedan när man låste upp vapen med achievements. Hade riktigt kul då :) 30/07 Med över två tusen achievements i ett enda spel var jag en gång i absoluta toppen och det drev mig att fortsätta och fortsätta och... lägga av helt... Det var som att få livet tillbaka. Så j-a skönt att inte ständigt "jaga" nästa/nya badges. Med det sag... 30/07 Hoppas att de går att inaktivera. Finns inget värre för inlevelsen är när man får någon notifikation om att man klarat en achievment (som på t.ex. PS4). Edit: Antar att man kan kalla mig för en achievmentgömmare. Dvs. en som gömmer sig för achievments. 30/07 Mamma har sagt att jag inte får säga något dåligt om Epic Trevligt att dom börjar göra något med platformen? hehe 30/07 Jag har en älska/hata relation till achievments. När jag spelade WoW och under min 360 tid jagade jag det som fan. När jag fick mitt PS4 sa jag att jag skulle ignorera det men efter min första Platinum så fastna jag igen. Har lite OCD problem och kan... 30/07 Det var på tiden. Då blir launchern något bättre för egen del. Hoppas de inför likt Steam eller PlayStation så man kan se totala antal achievments i en box o visa upp. Skulle önska att Uplay införde en sådan box även. 30/07 Kul för de som är intresserade av dem. :) Jag hade gärna sett ett system likt Uplay, där achievements faktiskt betyder något. Tex. Man kan få poäng att lägga på en rabattkod. Annars är achievements totalt värdelösa och är bara fluff. 30/07 Det är väl trevligt med achivements för de som jagar de, men när dessa achivements drabbar andra så är jag inte lika road. Kommer ihåg innan jag la ner wow 2010 då nån spelare i instancen ville göra en massa extra grejer så att dom skulle få achivemente... 30/07 Bara man kan stänga av notifieringarna är jag helt okej med det. 30/07