1996 släpptes det Square-utvecklade SNES-rollspelet Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Vi fick egentligen aldrig någon uppföljare, men rollspels-Mario delades i två med Paper Mario- och Mario & Luigi-serierna. Paper Mario har snudd på slutat vara rollspel (som färska The Origami King understryker), och Mario & Lugi-framtiden är osäker då utvecklaren gått i graven.

Another Crusade struntar blankt i allt som är Paper Mario och Mario & Lugi, utan återvänder istället till 1996 för att göra en tematisk uppföljare till ett "super-rpg" och "dess sju stjärnor".

Av förklarliga skäl har Another Crusade inte det minsta att göra med Svampriket att göra, men att gameplay-influenserna är tokinspirerade av Super Mario RPG hymlar man inte med en sekund. Perspektivet är isometriskt och tajmingen i striderna är A och O. Spelet har nått ungefär halvvägs till sitt Kickstarter-mål (47 000 av 99 000 kronor), och 22 dagar återstår innan kampanjen stänger.

Pc, Ios och Android gäller just nu, men nås bonusmål blir det även tal om Switch och Playstation (5?). Kliar det i Super Mario RPG-fingrarna (såklart det gör!) finns en demo att ladda ner här.