Sea of Thieves släpptes i mars 2018 och även om första intrycket var allt annat än vattentätt har Rares sjörövar-röjiga äventyr drygt två år senare mer vind i seglen än någonsin. Mellan januari och juni ökade totala antal spelare från 10 till 15 miljoner. Förmodligen är framtiden ljus – och het!

Traditionsenligt får vi även en Sea of Thieves-uppdatering den här månaden (om än lite försenad), och i juli handlar det om eld, kort sagt. Ashen Winds ger oss en rad heta bossar, som inte är direkt blygsamma. Deras närvaro markeras nämligen via eldiga virvelvindar. Var och en av bossarna – Captain Grimm, Red Ruth, Old Horatio, Warden Chi – kommer med löften om egna knep.

En nyp av dödskalle, med eldkastar-temperament, kan både resultera i belöningar och kaos. Vi får också möjligheten att låsa upp nya titlar, Ashen Wind-segel och tjusiga tatueringar. Spelare som slantar upp kan även botanisera bland nya katter, apor och papegojor. Huruvida ens katt kan spruta eld är oklart (och osannolikt?) men tveka inte att säga till mig om så råkar vara fallet.