Lite i skymundan av Shin Megami Tensei V-trailern fick vi under senaste Nintendo Direct Mini nyheten om att tredje delen i serien, Nocturne, får en remaster i vår till både Switch och PS4.

Regissören Kazuyuki Yamai (tack, Persona Central) berättar för Famitsu att remastern inte blir dramatisk, utan återhållsam då detta är närmast heligt; "Som att återuppbygga en helgedom". Spelarna ska ha önskat sig en nyversion länge, men när den väl sjösattes var det viktigt att bibehålla originaltreans visuella signum. Tusentals "element" ska emellertid ha finjusterats.

Shin Megami Tensei III: Nocturne var en stor grej när det släpptes till Playstation 2 2003, nio långa år efter tvåan till SNES. Det var dock det första spelet i serien som släpptes i väst så här tog man beslutet att slopa titelns trea, men den är tillbaka i Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster.

Trots dess kultstatus idag togs PS2-spelet först inte emot med värme i Japan, då skillnaderna mellan Nocturne och tvåan var stora. Sakta men säkert vände dock vinden och till sist fick spelet en närmast "gudomlig" status, och Yamai säger att han inte kunde tro sina ögon.