Har ett snävare fokus, menar EA.

Star Wars: Squadrons kostar enligt Prisjakt runt 400 kronor till konsolerna, och via Origin får vi pc-prislappen 429 kronor. Det är som du märker billigare än andra storkanoner från speljätten EA, som exempelvis Star Wars Jedi: Fallen Order, Fifa, Battlefield-spelen och andra AAA-titlar.

Då ska vi även ha med i beräkningarna att spelet kommer med exakt "noll" mikrotransaktioner.

Det finns en förklaring, berättar EA:s finanstopp Blake Jorgensen (tack, PC Gamer), och den är att Squadrons inte har samma skala som exemplen ovan. Det är mer specifikt, med snävare fokus.

Games all have different scales, and most of our games right now have huge scale. We designed this game to really focus on what we heard from consumers, which is one of their greatest fantasies, and that's to be able to fly an X-Wing fighter or TIE Fighter, and be in a dogfight.

Det har "inte bredden" hos många andra av EA:s titlar, menar Jorgensen, men med den billigare prislappen hoppas han istället kunna locka till sig fler spelare än vad som annars varit fallet. FZ fick nyligen chansen att provflyga både TIE Fighters och X-Wings, och vill gillade vad vi såg.

2 oktober sker releasen och då får vi se om det snävare fokuset var rätt väg att gå.

Skicka en rättelse
Ja det är inte många som skaffar det för kampanjens skull, det är multiplayer alla är ute efter. Det har dessutom VR-stöd, vilket nästan garanterar att vi som gillar VR köper det. :) 01/08 Gissar att de har någon sådan strategi. Det jag är rädd för är att kostymerna på toppen ändå har för höga förväntningar och när det inte lever upp till försäljningssiffror på papper så blir det lämnat att självdö. Hoppas jag har fel dock. Världen behöve... 01/08 Vem vet, dem kanske kör en vänta och se strategi i 6-12 månader. Dem kan ju göra ett mer klassiskt expansions pack med nya banor, uppdrag, skins, spelmekanik och ta 300 kr för det. 01/08 Hoppas man får starta och landa själv, så man inte bara *plötsligt befinner sig i rymden* inför varje uppdrag. 31/07 Nu kommer ju Squadrons vara cross-play över alla platformar, så jag tror knappast det kommer vara en tom öken. Nej, $40 kommer folk punga ut för en modern X-Wing/Tie Fighter dogfighting-upplevelse, till skillnad från en omskinnad BF-klon. Det är väldigt... 31/07 Sometimes less is more. Antar att rymden är relativt tom😁 31/07 Köper de på steam så man kan spela två timmar o se om det är nått man gillar. 31/07 Om EA släpper en editor likt den som fanns med i x-wing vs tie-fighter så kommer detta spelet hålla bra många år, dvs om gameplayet återspeglar det vi sett hittills. 31/07 Får hoppas att det inte dröjer så länge innan det dyker upp via EA Access :) 31/07 Sedan när har EA varit smarta? Kek. 31/07