Efter framgångarna med PUBG och, framför allt, Fortnite har många velat roffa åt sig en bit av battle royale-kakan. Nästa stora utmanare är Ubisofts Hyper Scape som utannonserades så sent som i början av juli, men som redan får skarp release till pc, PS4 och Xbox One den 11 augusti.

Spelet tar oss med till 2054 års fiktiva och futuristiska New Arcadia, och första säsongen (trailer nedan) kommer med en berättelse och några tidsbegränsade spellägen, utöver de som är spelets stapelvaror: solo och squad crown rush. Alla som tillbringar minst en timme i betan från och med nu fram till morgonen den 3 augusti får 600 bitcrowns att spendera den 11 augusti.

FZ har provkört Hyper Scape och enligt Calle skruvar spelet ytterligare på det lukrativa battle royale-konceptet, och är mer en Apex Legends- än Fortnite-utmanare med "intressanta grepp".

Detta känns lite som den tredje vågens battle royale, där PUBG bar fanan för den första och Fortnite den andra. Konceptet är etablerat nu och spelutvecklarna tar ut svängarna allt mer. Det gav mersmak, precis på samma sätt Apex Legends efter de första matcherna.