Det var bara ett par dagar sedan vi rapporterade om att Netflix ska försöka sig på att göra en serie av Splinter Cell, och nu vet vi även att streaming-giganten planerar att göra en film av klassikern Beyond Good and Evil. Det är Rob Letterman som leder projektet, och han har bland annat Detective Pikachu, Shark Tale och Goosebumps-filmen från 2015 på meritlistan.

Producenterna för filmen blir Jason Altman och Margaret Boykin från Ubisoft Film & Television – en division av Ubisoft som tidigare gett oss bland annat Mythic Quest-serien och Assassin's Creed-filmen.

Projektet är fortfarande i sin linda, och man söker nu manusförfattare som enligt The Hollywood Reporter ska "anpassa spelet", så vi får anta att det rör sig om en filmatisering av själva spelet snarare än något som bygger ut dess universum.

Originalspelet blev aldrig riktigt så populärt som det kanske förtjänade, men med åren har uppskattningen för det växt så pass att en uppföljare har varit under utveckling sedan en (längre) tid tillbaka.