Veckans State of Play följs upp av det vi egentligen vill se.

På torsdag är det dags för en 40 minuter lång livesändning från Playstation men redan när de annonserade eventet var de tydliga med att fokus kommer ligga på PS4 och Playstation VR. Men, i samband med att Sony presenterade den senaste tidens ekonomiska bedrifter uppgav en källa till Bloomberg att ett Playstation 5-event är att vänta denna månad.

An official at the PlayStation unit, who asked not to be identified because the plan is not yet public, said Sony’s next announcement regarding the PlayStation 5 is tentatively scheduled for this month.

Enligt analytikern Damian Thong, som uttalar sig i samma artikel, kommer Playstation 5-konsolen med optisk läsare kosta 500 dollar och den utan 400 dollar. Han menar också att early adopters kommer att se till att Sony säljer mer än sex miljoner enheter innan mars nästa år.

Skicka en rättelse
Är nog för att Sony väntar på Microsoft som i sin tur väntar på Sony då ingen vill vara först med pris därför att dom vet att konkurrenten med stor sannolikhet kommer lägga sig strax under. 04/08 Får hoppas dom kommer med priser och datum, börjar bli lite tradigt med att dom aldrig kommer till skott. Gäller såklart även Microsoft. 04/08 Den har låtit ungefär likadant sedan jag köpte den så jag tror inte det hjälper så mycket. Men nu är det så kort tid kvar till PS5 släpps så det är bara att härda ut några månader till 04/08 Påminn mig inte om de där.... kräks lite i munnen så fort jag tänker på copyswede 04/08 Öppna upp den och blås ur den med en kompressor så kommer den bli som ny. Rekommenderar starkt att göra det utomhus då det kommer vara extremt mycket damm i den 04/08 @magma: Glöm inte copyswede avgift på 320kr och kemikalieskatt på 448kr. https://www.copyswede.se/elektronikbranschen/produkter-och-ersattningsnivaer/ https://skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/punktskatter/kemikalieskatt.4.3152d9ac158968e... 04/08 Min lät som en jetmotor, tills jag öppnade upp den, blåste ut den och bytte kylpasta. Efter det så var den nytyst. Lätt gjort också då jag absout inte är någon elektroniknisse. 04/08 För mig räcker det att PS5 är tystare än min oktober 2015 PS4. Är så trött på att knappt kunna höra spelen pga lövblåsfläkten :) Antar att PS5 är tystare alltså, men vi får väl se... 04/08 För att jag vill, behövs andra anledningar? :-D 04/08 @jbx: Bor inte i Sverige jag väntar på att Amazon ska öppna upp för officiella förbokningar. Kommer bli nice köper alltid PS dag1 oavsett, och ja det blir självklart Blu-Ray versionen för mig med har en massa PS4 spel som jag inte vill kasta bort och... 04/08