"An amazing game gets a dissapointing port" konstaterar de.

Tidigare idag rapporterade vi om att betygen för pc-versionen av Horizon: Zero Dawn var höga, med ett snitt på 83 % men Digital Foundry är långtifrån lika nöjda med spelet ur ett tekniskt perspektiv. De inleder som vanligt med att gå igenom vilka inställningar som finns och utgår sedan från PS4 Pro-versionen, som överlag motsvarar medium-inställningarna. De hade vissa problem med att få upplösningsinställningarna att fungera som de ska och behövde oftast göra korrigeringar vid varje uppstart.

Problemen fortsätter vid prestandatesterna, med ojämnt flyt och rena hack på regelbunden basis och det verkar inte isolerat till särskilda kort eller tillverkare. Något de inte upplevde med Death Stranding på pc, som också köra Decima-motorn.

Kort sagt, en video värd att kolla på inför ett potentiellt köp imorgon. Sweclockers planerar att göra ett pc-test av Horizon: Zero Dawn i nästa vecka.

Skicka en rättelse
Ganska kortfattat, nej. I någon cutscene i början noterade jag att kameran inte panorerade som den skulle utan istället hoppade mellan två olika vinklar. Men munnar som hackar? Nej. Saker hoppar omkring? Nej, inget som jag har sett. Men då ska sägas att... 13/08 Du har inte märkt att munnar hackar fram i cutscenes? Eller att allt möjligt hoppar omkring när en cutscene byter kameravinkel? Eller att när man springer rakt fram så springer Aloy åt sidan istället? Eller att man får bättre prestanda i ett snyggare... 12/08 ok vet jag inte om det är helt men man är ju van och förväntar sig det i nutid tyvärr. borde inte vara så men är ju så ändå för dom flesta spel, alltid nån form av krångel som kräver patch. och dom vill ju inte dra ut på det alltför länge då alla fans... 11/08 Kan dessvärre inte alls hålla med. De frame drops/frame time spikes som DF pratade om alltså dels de som sker när kameran byter ansikte, när dialog påbörjas, vid questuppdateringar samt de som sker varje X sekunder hade gjort mig vansinnig. Dock är ju... 09/08 Köpte på Epic Store spelet crashar så fort man ska fortsätta sitt spel. Har prövat installera om vilket tar en evighet men har inte hjälpt. Prövat alla fix. Till och med installerat om Windows och gjort allt det där lilla extra. Får snällt vänta på en... 09/08 4 timmar, inga problem. Flyter på bra i 1440p med RTX2080 och i7-9700F. Inte haft några av de problem som folk verkar rapportera så tur för mig men hoppas de fixar för alla andra. :) EDIT: Efter 9 timmar fick jag min första krasch, gjorde en override... 08/08 spelat i 5-6 timmar nu, en krash men i övrigt flyter spelet på för mig (60+ fps) @ 1080p på high, sitter på en i7 4770k (4.2ghz oc) 16gb ddr3 2400mhz och ett rtx 2060 (non super) rätt imponerad faktiskt över att spelet flyter på såpass bra på gammal hår... 08/08 Tack, det bådar gott för mig då jag sitter med i7-8700 och ett 2070. Dessutom bortrest ett tiotal dagar till så det hinner komma någon patch till innan jag får starta upp spelet. Köpte till ps4:an, men lade ner efter 7-8 timmar då jag inte kunde sikta... 08/08 Jag har spelar några timmar och märker inte av några tekniska skavanker överhuvudtaget. Spelet flyter superfint med jämna 60 fps, och då spelar jag 1440p med alla reglage uppdragna till High. På ett 1080 ti, i7 6700k och 16gb. Installerat på ssdn Men... 08/08 Spelet har ju ett releasedatum, ska det inte vara bra optimerat och redo för lansering då? Eller tycker du själv att det är ok att vänta 2-3 patchar för att det ska vara spelbart? Varför inte vänta med release i så fall? Det är ju helt omöjligt att de... 07/08