Microsoft är inte nöjda.

I september släpps en skarp version av Microsofts spelstreamingtjänst Project Xcloud, som samtidigt blir en del av Xbox Game Pass Ultimate. Det har länge varit oklart huruvida Ios-drivna produkter såsom Iphone och Ipad ska få tillgång till tjänsten men nu är det bekräftat: det blir inget. Apple nekar till att tillåta tjänsten på Ios men förklaringen att de måste godkänna alla spel du får tillgång till via Project Xcloud separat.

Microsoft är såklart inte särskilt nöjda och i ett uttalande till The Verge skriver de att Apple "förnekar konsumenter fördelarna med molnbaserat spelande". Även Tim Sweeney, som tidigare varit skeptisk till Apples stängda ekosystem, stämmer in i kritiken. Han menar att denna policy också borde stänga ute spel såsom Fortnite, Roblox och Minecraft som erbjuder olika former av spelarskapat innehåll.

Tills Microsoft och Apple hittar en lösning på detta problem kommer Project Xcloud alltså bara fungera på telefoner och plattor med Android som operativsystem.

Skicka en rättelse
Ännu en anledning till att behålla Android eller skaffa det för den som vill ha världen i din hand... 11/08 Dock tror jag det är som med allt, money talks. Om Xcloud blir en stort så kommer nog Apple krypa till korset också tillslut. 10/08 Men är det inte så fortfarande att i (vanliga) steam appen att man inte kan köpa spel på Apple versionen? 08/08 Väldigt märkligt med tanke på att de efter lite modifikationer (butiken borttagen) godkände Steam Link Appen? 🤔 08/08 Inte förvånad alls, detta är anledningen till att jag aldrig varit intresserad av iPhone och dess begränsningar. Sen har ju Apple och spel aldrig varit en bra kombination. 08/08 Inte för att jag direkt bryr mig egentligen då jag inte har någon iPhone, men tanken bakom måste ju vara att det indirekt kanske konkurerar lite med deras Arcade-tjänst. Skulle inte tro att Apple har närliggande planer på att konkurera direkt emd spel-s... 08/08 Jag är, tyvärr, inte ett dugg förvånad. Apples produkter tenderar att vara fantastiska för de typ fem saker som de vill att man ska använda dem till, men fullständigt omöjliga att använda till någonting annat. Vet inte vad som förbryllar mig mest, att... 08/08 Apple har ju sin egen Spel tjänst. Arcade. Så är någon förvånad? Inte jag i alla fall. Never go Apple. Inte med något. Android är bättre, min mening, samt Windows, igen min mening. Skulle aldrig falla mig in att köpa en Apple produkt. Nånting nytt komme... 07/08 Alltid trist när konsumenterna är de som kommer i kläm. 07/08 Well, jag kan väl inte säga att jag är förvånad. Apples affärsidé går ut på att stänga in folk i deras ekosystem. Nu äger jag visserligen Macbook Pro, men jag använder inga tjänster från Apple över huvud taget. Hade det inte varit för att deras Macbooka... 07/08