I mitten av juni släpptes Persona 4 Golden på Steam, och god försäljningen såväl som mycket positiva omdömen från både spelare och spelpressen (spelet fick en 4 av FZ) verkar ha gett japanerna blodad tand. Under en frågestund med investerare den 5 augusti (tack, personacentral!) ställdes frågan huruvida de planerar att "sälja nysläppta spel även på Steam", och svaret från VD:n Haruki Satomi var som följer (översatt):

Vi remastrade "Persona 4 Golden", en titel som tidigare såldes till Playstation Vita, och släppte det på Steam detta räkenskapsår. Tack vare spelets goda omdömen och låga försäljningspris sålde det mycket bättre än väntat.

Vi kommer att fortsätta att aktivt uppmuntra portning av tidigare släppta titlar på Steam och nya plattformar. Vi förhandlar även med plattformsägare om nya spel i framtiden, och vi överväger sätt att sälja varje titel under gynnsamma förhållanden.

Bland dessa är åtgärder såsom att förbereda PC-versioner av titlarna redan från början, med släpp på flera plattformar i åtanke.

Förhoppningsvis kan vi alltså inte bra se fram emot att fler äldre spel släpps på PC, utan även nyare spel som dessutom utvecklats med PC i åtanke. Det är verkligen goda nyheter, eftersom ett av våra klagomål på PC-versionen av Persona 4 Golden var just att inställningsmöjligheterna var knappa.