Att Control och Alan Wake utspelar sig i samma spelvärld har vi nu fått svart på vitt, men finnarna på Remedy har större planer för vad man refererat till som "the Remedy Connected Universe". Alan Wake verkar som bekant komma att spela en relativt stor roll i den kommande Control-expansionen AWE, och nu har Remedy-veteranen Sam Lake avslöjat att de jobbar på ytterligare ett spel i samma värld:

Det som ägde rum under 2010 i Alan Wake är ett av fallen som Federal Bureau of Control har utrett. AWE-expansionen är det första crossover-eventet i Remedy Connected Universe, och tillför ännu mer Alan Wake-lore till Control. Och detta är bara en blygsam start. Vi jobbar redan hårt på ett framtida Remedy-spel som också äger rum i detta universum.

Tankarna förs givetvis till ett helt nytt varumärke, men det skulle även kunna röra sig om en direkt uppföljare till Alan Wake som Controls AWE-expansion agerar brygga till. Vad det än blir kan vi nog räkna med övernaturliga inslag och en och annan låt från Poets of the Fall.