"Holiday 2020" är nu november, fast utan Halo Infinite.

Det blir en speciell övergång till en ny generations konsoler denna gång. Varken Playstation eller Xbox har några jättekanoner som lanseringstitlar, mycket fokus ligger istället på bakåtkompabilitet och att spel som även släpps på nuvarande generation kommer att se så mycket bättre ut. Men, nu vet vi alla fall vilken månad Xbox Series X ska lanseras i, från det tidigare lite luddigare "Holiday 2020" till det mer konkreta november. Då infaller som bekant också Black Friday, en shoppingtradtion från USA som de senaste åren fått fotfäste även här. Att lanseringen sker däromkring känns därför sannolikt.

Sony är än så länge inte så specifika med lanseringsdatumet för Playstation 5, på den officiella hemsidan står det fortfarande bara "slutet av 2020". Det vore dock mest logiskt med november även för deras del, för att få ut en handfull veckor shopping innan julen tar vid.

Skicka en rättelse
Att ett spel portas 5 år efter release är inte samma sak som att det ska fungera dag ett på både gamla och nya plattformar. 16/08 Jo, det gör man visst. Priset på konsoler gör att du för överlägset mest prestanda per krona. 13/08 Möjligt men säg att ett spel ska utvecklas av 100 personer med en budget på 100 miljoner. Säger sig självt att man får ett bättre slutresultat om man kan satsa alla pengar och resurser på att enbart fokusera på xbox series x, än om händyn hela tiden äve... 13/08 Handlar nog mer om lata utvecklare än "resurser för göra spelet bättre" 13/08 Oavsett vad man tycker om bakåtkompatibilitet så kvarstår faktum att det garanterat kostar pengar och resurser att se till att spelet också fungerar på den äldre generationen. Resurser som hade kunnat användas till att göra spelet ÄNNU bättre om man bar... 13/08 MS gjorde det med Forza Horizon 2. X360-versionen är grymt nedskalad. Områden som är blockerade, färre vägar, byggnader och växter som tagits bort och förstås mycket fulare grafik.https://www.youtube.com/watch?v=YjQVCX1bww0 Hoppas de gör något liknande... 13/08 Förvandlades The Witcher 3 till ett 360/PS3-spel i samma veva som det portades till Switch? Allt beror helt och hållet på hur man går till väga. Bygger man två olika versioner av samma spel kan man göra mer än att bara skala ner, man kan plocka bort fun... 13/08 lol vill man ha prestanda köper man inte en konsol. Shame on Microsoft för att dom försöker göra xbox till en mer öppen och dynamisk plattform. 13/08 Xbox, pushar inte sin konsol speciellt mycket ,köper du gamepass så är dom mer än nöjda. Men om man nu har en xbox och vill spela xbox spel på den vassaste hårdvaran så är det ju ett givet köp för många inte alla så klart. Speciellt om man är student,... 13/08 Ja, det är dumt för alla dem som vill ha så mycket prestanda som möjligt vid köp av ny konsol. Givetvis kommer denna att dras ner då man måste ta hänsyn till gårdagens teknik. Att dra en direkt paralell till PC är löjligt. Det är en öppen och dynamisk... 12/08