Det har gått tre år sedan Visceral Games lades ner och deras mycket lovande Star Wars-spel Project Ragtag skrotades. Folk blev exalterade redan när det stod klart att Dead Space-studion skulle få göra Star Wars och när Amy Hennig anställdes, pennan bakom de första Uncharted-spelen, ökade förväntningarna avsevärt. Men bakom kulisserna hände det saker som skulle göra det väldigt svårt för Visceral att lyckas med sitt ambitiösa spel.

I en intervju med Zach Mumbach, tidigare anställd på studion, var framförallt EA:s beslut att ge Visceral i uppdrag att göra Battlefield: Hardline som saboterade chanserna att lyckas med Project Ragtag. Utvecklaren hade gjort sig känd för intensiva singleplayer-spel i och med Dead Space-serien, skapade i en egen motor, och behövde nu börja använda Frostbite och göra ett actionspel med multiplayerfokus. Många duktiga medarbetare, experter på berättande och singleplayer, tackade för sig och Visceral formades om.

Han beskriver det själv som "Star Wars Uncharted"

Två år senare, när Star Wars-uppdraget kom, saknades därför den kompetens som studion gjort sig kända för. De gjorde dock allt de kunde för att lyckas och hade kommit en bra bit när EA stoppade projektet och stängde studion. Flera banor började bli klara och de hade ett stort, nästan färdigställt scenario där man flydde till fots från en AT-ST och Frostbite-motorn fick glänsa med massiv förstörelse. Han beskriver det själv som "Star Wars Uncharted".

Han konstaterar krasst att de skulle ha gjort det bästa Star Wars-spelet någonsin om de hade fått tiden på sig, och timingen hade varit annorlunda. Han lämnade EA när Visceral stängdes och arbetar nu på Airborne Kingdom som annonserades i början av förra året.