Bråket eskalerar och kan komma att avgöras i domstol!

Apple gillade inte Epics tilltag och har nu tagit bort Fortnite från App Store, då de anser att deras agerande bryter mot deras avtal. Epic har svarat genom att skicka in ett officiellt klagomål till amerikansk domstol.

Apple säger i ett uttalande att Epic var fullt medvetna om att detta skulle bryta mot avtalet och att de bara är ute efter fördelar för sig själva. Något Epic motsäger sig i det juridiska dokument som länkas i tweeten ovan. Där hävdar Epic att de vill få till en förändring som inte bara gynnar dem utan alla apputvecklare på App Store och konsumenterna.

Epic brings this suit to end Apple’s unfair and anti-competitive actions that Apple undertakes to unlawfully maintain its monopoly in two distinct, multibillion dollar markets: (i) the iOS App Distribution Market, and (ii) the iOS In-App Payment Processing Market (each as defined below). Epic is not seeking monetary compensation from this Court for the injuries it has suffered. Nor is Epic seeking favorable treatment for itself, a single company. Instead, Epic is seeking injunctive relief to allow fair competition in these two key markets that directly affect hundreds of millions of consumers and tens of thousands, if not more, of third-party app developers

Med tanke på hur snabbt de fick iväg dessa juridiska dokument kan deras uppdatering av Fortnite mycket väl ha varit en provokation. Dock en som har en saftig prislapp då de bara under juli månad omsatte 34 miljoner dollar på App Store.

Skicka en rättelse
Fasen vad illa... Apple låter som ett litet mini-Kina. Trist för alla oberoende app-utvecklare som inte har några ekonomiska muskler att spänna om det uppdagas dumheter. Det är ju därför det blir intressant nu om Epic faktiskt sätter hårt mot hårt. Det... 14/08 Apple har alltid fått mig att kräkas i halsen, hoppas de trillar ner från sitt höga träd! Epic har jag inga direkta åsikter om annat än oavsett syfte är det bra att någon trycker till Apple! 14/08 This. Jag arbetade med att implementera Spotify SDK i en iOS-app för en kunds räkning. SDK var ganska kasst och saknade vissa saker, men kund som hade kontakter på Spotify sa att de hade byggt om enormt stora delar av sitt SDK men att de inte kunde släp... 14/08 Det blir lurigt om Trumpen kapar Tencent då Tencent har sina fingrar i många syltburkar. Får se vad den förvuxna barnrumpan tar sig för härnäst. 14/08 Ah right, eftersom google inte har samma bestämmelser kanske då. Man kanske kan göra lite mer vad man vill. 14/08 Tja, nu gillar jag inte Apple från början men bryr mig inte om Epic heller egentligen. Men Epic är ju inte först om att påpeka detta. Spotify har varit på dem förut. https://www.timetoplayfair.com/timeline/ 14/08 De gjorde just det, men de kan släppa en egen klient utanför play store. 14/08 Fast, det som är intressant är om Google skulle göra samma sak. Då skulle nog Epic ändra sig direkt, om dom inte tänker skapa ett eget OS och en egen telefon också. 14/08 Entreprenörer. Vinstdrivande bolag. Avtal. Sådana saker handlar sällan om rättvisa - i folklig mening. Sällan det handlar om gott och ont. Strategier, pengar och att man rättsligt provar på att tolka saker. Företagen som håller på har ju medel för att... 14/08 Apple förlorar WeChat I Kina och plockar nu bort Fortnite. Det kommer stå dom dyrt. 14/08