Rykteskarusellen kring de nya konsolerna spinner på högvarv och det alla vill veta är pris och lanseringsdatum och nu sprids det nya uppgifter kring det förstnämnda. Alanah Pearce, mångårig skribent på bland annat IGN och Rooster Teeth, ska ha fått uppgifter skickade till sig från en anonym återförsäljare som angav 599 dollar som priset på Xbox Series X. Med tanke på de senaste veckornas läckor från just butiker är det svårt att inte bli lite nyfiken på sanningshalten i detta.

Med svensk moms och övriga avgifter skulle detta landa någonstans över 6 500 kr i Sverige, en prispunkt som bara 15 % av er läsare är beredda att betala enligt en omröstning tidigare i år. Med tanke på att Playstation 5 innehåller liknande hårdvara har vi svårt att se att den skulle bli så mycket billigare, såvida Sony inte väljer att gå med förlust på varje såld enhet.

Vi måste också komma ihåg att Sony kommer att ha två olika konsoler, med och utan optisk läsare, till skillnad från Microsoft som med största sannolikhet kommer komplettera Series X med den lite klenare Series S.